Zázemí pro klubovou akademii, ubytování pro mladé talenty a administrativní prostory. To vše nabízí nová severní věž Doosan Areny, která byla ve Štruncových sadech v úterý 30. srpna 2016 otevřena za účasti ministryně školství, mládeže a tělovýchovy Kateřiny Valachové.

Všechny evropské kluby kladou velký důraz na výchovu a práci s mládeží. Výjimkou není ani Viktoria Plzeň, která dnes otevřela severní věž stadionu, v níž najdou zázemí mladí talentovaní fotbalisté v rámci klubové akademie. „Práce s mládeží je pro nás jedním z klíčových pilířů a jsme rádi, že můžeme nyní nabídnout našim mladým hráčům naprosto špičkové zázemí a umožnit jim ideální podmínky pro sportovní i osobnostní růst,“ uvedl Petr Žitek, předseda výboru spolku Viktoria Plzeň – fotbal, z.s.

Na slavností akt do Doosan Areny zavítala i ministryně školství, mládeže a tělovýchovy Kateřina Valachová. Právě její resort, pod který spadá oblast podpory sportu, se podílel na realizaci celého projektu.

„Chtěl bych poděkovat všem přítomným za podporu, které si moc vážíme. Společnými silami se nám za poslední roky podařilo vytvořit silný a zdravě fungující klub, který dělá radost fanouškům a hrdě reprezentuje město, kraj i Českou republiku na mezinárodní scéně. Otevřením nových prostorů pro akademii děláme důležitý krok k tomu, abychom byli úspěšní i v budoucnu,“ uvedl prezident Viktorie Plzeň TomᚠPaclík.

Do konce roku 2016 by měla být dokončena i stavba jižní věže Doosan Areny, kde budou k dispozici stravovací zařízení a zajištění lékařských, fyzioterapeutických a rehabilitačních služeb pro mládežnická družstva v rámci klubové akademie.


Fotogalerie