Fotbalisté Viktorie Plzeň a generální partner klubu Doosan Škoda Power připravili zajímavou výzvu pro děti z dětských domovů i dětí zaměstnanců společnosti. Úkolem bylo nakreslit obrázek svého vysněného povolání či oblíbeného sportu. Ti nejlepší si poté za odměnu vyzkouší trénink s vybranými hráči Viktorky.

Zprostředkovat dětem nevšední zážitek, vzbudit u nich zájem o sport a podpořit jejich kreativitu. Za tímto účelem spojily své síly dva silné a vzájemně se podporující subjekty Plzeňského kraje, tedy Viktoria Plzeň a Doosan Škoda Power. „V Plzni jsme doma a cítíme velkou společenskou odpovědnost k městu i celému kraji. Proto se snažíme neustále pomáhat tam, kde je to potřeba a nyní jsme se rozhodli uspořádat zajímavou soutěž nejen pro děti našich zaměstnanců, ale především pro děti z dětských domovů a umožnit jim potkat se na sportovním i kreativním poli,“ uvedla Margit Petříčková ze společnosti Doosan Škoda Power.

Soutěž byla vypsána ve čtyřech kategoriích. Dvě dle věku pro děti zaměstnanců Doosanu, dvě pro děti z dětských domovů v rámci Plzeňského kraje. Své příspěvky do soutěže zaslaly děti z Dětského domova Domino v Plzni, z Plané, Tachova a Horšovského Týna. „Na vytvoření obrázku byla záměrně určena velmi krátká doba, přesto přišlo opravdu hodně výtvorů, za což jsme rádi,“ řekl mluvčí klubu Václav Hanzlík.

Vítěze v jednotlivých kategoriích volila porota, v níž byli zastoupeni i fotbalisté, konkrétně Jan Kopic a Patrik Hrošovský. „Vybrat nejlepší obrázky je hrozně těžké, ale bavilo mě to,“ přiznal prvně jmenovaný. „Je hezké, že se zapojilo opravdu hodně dětí a už se těšíme, až si s vítězi společně zatrénujeme,“ dodal Jan Kopic, který zároveň odhalil hlavní cenu. Bude jí právě trénink s fotbalisty prvního týmu Viktorie Plzeň. „Věříme, že tato akce vzbudila u dětí zájem o sport, což v dnešní době není vůbec jednoduché a společný trénink si užijí,“ dodala Margit Petříčková.

„Každá akce tohoto typu je vždy příjemná. Vzbuzuje u dětí aktivitu a zároveň je motivuje. Trénink s Viktorkou bude pro všechny určitě velkým zážitkem,“ uzavřela Tereza Tkadlecová z organizace Dejme dětem šanci a zároveň členka poroty. Svůj hlas v hodnocení přidal i Petr Konáš, zástupce Západočeské univerzity.

Fotogalerie