Viktoria v úvodním přátelském utkání sezony 2018/2019 porazila divizní Senco Doubravka 7:0. Zápas zhodnotili asistent trenéra Dušan Fitzel a obránce Luděk Pernica, který zápas odehrál s kapitánskou páskou.

„Šlo o první zápas, brali jsme to spíše jako takové zpestření tréninku. Splnilo to přesně ten účel, jaký jsme očekávali,“ pochvaluje si asistent kouče Dušan Fitzel. „Nedostali jsme gól a sedm jich dali. Mohli jsme jich přidat ještě více, nicméně na začátek přípravy je to ideální,“ hodnotí Fitzel.

Spokojen byl i Luděk Pernica. „Do prvního zápasu se během plné přípravy jde vždycky s míň čerstvými nohami. Zase jsme ale hráli proti diviznímu soupeři, takže rozdíl tam musel být vidět. Za mě panuje spokojenost, i když jsme mohli vstřelit více branek,“ míní. Celý zápas odehrál s Romanem Hubníkem ve stoperské dvojici. „Hrálo se s ním v pohodě. Má toho spoustu odehraného, vedle něj to je paráda,“ chválí Pernica.

Do zápasu nastoupil s kapitánskou páskou, jak to tradičně u posil bývá. „Tak vysolím nějaké prachy, snad tam není nic ještě za nahrávku,“ smál se.

Další plány Viktorie nastiňuje asistent trenéra Dušan Fitzel: „Budeme mít stále dvoufázové tréninky. Něco na hřišti, odpoledne pak běhání či posilovna. Tyto přátelské zápasy jsou spíše doplněk, ostřejší budou až na soustředění v Rakousku.“

Fotogalerie