Skvěle se vyvíjející zápas se smolným koncem. Viktoriáni v prvním utkání skupinové fáze Ligy mistrů vedli po poločase nad CSKA 2:0, jenže ruský soupeř dokázal brzy snížit a nakonec v páté minutě nastavení vyrovnal z penalty. Ztracené dva body mrzely i trenéra Pavla Vrbu.

„Samozřejmě je obrovská škoda, že na konci zápasu dostaneme gól z penalty, kdy postavení hráčů má být úplně jiné,“ řekl kouč Viktorie. „Utkání ale snese velké měřítko, potkala se dvě mužstva, která chtěla hrát ofenzivně. V první půli to byl jeden z našich nejlepších výkonů pod mým vedením v Plzni,“ hledal pozitiva.

Západočeši šli do kabin s dvoubrankovým vedením, jenže první branku inkasovali hned zkraje druhé půle. „Osobně si myslím, že to strašně ovlivnil první gól. Do té doby jsme byli aktivní, nebáli jsme se jít do útočné fáze ve větším počtu hráčů. Připadalo mi to, že jsme se pak snažili ubránit výsledek a nebylo to takové,“ věděl Pavel Vrba.

O obě trefy červenomodrých se postaral tradiční střelec Viktorky Michael Krmenčík. „Je pro nás klíčový hráč, co se týče ofenzivy. Dává góly nejen v lize, ale vstřelil je i dnes v Champions League. Svoji kvalitu prokazuje neustále a je vidět, že je pro nás strašně důležitý,“ chválil Vrba svého svěřence.

Zajímavé dnešní utkání bylo také v tom, že se Pavel Vrba potkal proti Viktoru Gončarenkovi, trenérovi, proti kterému odkoučoval vůbec svůj první duel v rámci Ligy mistrů proti BATE Borisov.“ Tenkrát ten zápas skončil také remízou v úvodním kole, tak si uvědomuji, že bych byl rád, kdyby to bylo podobné a my v Moskvě vyhráli a postoupili dál,“ narážel na venkovní výhru 1:0 na půdě běloruského soupeře. „Ale samozřejmě si netroufám srovnávat tehdejší BATE s dnešní CSKA,“ doplnil.

Čtyřiapadesátiletý kouč nakonec prozradil, co řekne hráčům v kabině. „Samozřejmě když budu hodnotit utkání, tak jim povím, že jsem spokojen s výkonem a s tím, co předvedli na hřišti. Na druhou stranu jim určitě vytknu, že v takovém zápase nemůžou dostat gól v 95. minutě z penalty,“ uzavřel Vrba.

Fotogalerie