Velmi pěkného úspěchu dosáhla plzeňská 33. základní škola, která zvítězila ve Sportovní lize základních škol O pohár ministryně školství. V republikovém finále porazila teplickou školu 2:1. Na triumfu plzeňské školy se podílelo hned devět hráčů z mládežnických celků Viktorie Plzeň, celek vedl plzeňský kouč Filip Linhart.

Cesta na republikové finále nebyla vůbec jednoduchá. Vše začalo okresním finále, pokračovalo krajským finále a kvalifikací do republikového. To se konalo včera a dnes v Kroměříži.

Ve včerejších zápasech základní skupiny zdolali mladí Plzeňané Kroměříž a Brandýs nad Labem po výsledcích 6:1 a 5:1. Semifinále přineslo reprízu duelu 33. ZŠ Plzeň vs. Kroměříž, které opět zvládli lépe plzeňští hráči – tentokráte 4:1.

Do finále po výhře 8:1 nad Jihlavou postoupily Teplice. Ty po prvním dvacetiminutovém poločase vedly 1:0, ve druhé půli ale plzeňská základní škola předvedla pěkný obrat a vyhrála 2:1! „Zápas byl vyrovnaný, ale ve druhém poločase bylo vidět, jak kluci hodně chtěli. Dali do toho srdíčko a zvládli to, byl na ně hezký pohled,“ pochvaloval si trenér mládeže Filip Linhart, který vedl 33. ZŠ celým turnajem. „Kluci si za tím celou dobu šli s odhodláním. Toho si velmi cením. Možná to zní jako klišé, ale opravdu to tak bylo,“ netajil své obrovské nadšení.

Tým se skládal celkem z dvanácti hráčů, z nichž devět hraje za Viktorii Plzeň – Roman Popovič, kapitán Dominik Fišer, TomᚠKuhajda, Ondřej Pecháček, brankář Adam Drda, Kryštof Krátký, Petr Jílek, Jan Kolerus a Filip Renza. Celek doplnili Matěj Fikrle z Rapidu Plzeň, Patrik Plzák z Rokycan a Josef Vajai z Přeštic.

Dominik Fišer s Adamem Drdou se dostali do all-star týmu turnaje, Drda byl navíc zvolen nejlepším gólmanem. Všem reprezentantům 33. ZŠ Plzeň gratulujeme!

Fotogalerie