V neděli 17. dubna 2016 se FC Viktoria Plzeň utká v Synot lize se Zbrojovkou Brno. V Doosan Areně začne zápas v 16:45 a viktoriáni si budou chtít upevnit první místo v tabulce a natáhnout vítěznou sérii už na čtrnáct ligových zápasů v řadě.

„My jim musíme vnutit naši hru a hrát v klidu. Společně s našimi fanoušky chceme Brno překonat a opět se o krok přiblížit k našemu vysněnému cíli. Závěr sezony se blíží a trochu nervozitu už cítím. Nicméně je to zdravá nervozita a já věřím, že to dotáhneme do úspěšného konce,“ říká obránce Aleš Matějů.

Devatenáctiletý bek ve středu odehrál celý zápas semifinále MOL Cupu a patří k nejvytíženějším hráčům Viktorie. „Den po zápase je každý unavený, ale do neděle se dáme všichni do kupy, máme hodně času na přípravu. Do zápasů půjdeme stoprocentně připraveni, nic nepodceníme a nic jiného než tři body nebereme,“ dodává Matějů.

Zbrojovka je v tabulce Synot ligy na šestém místě a útočí na nejlepší umístění od roku 2008, kdy skončila v čtvrtá. „Nikdo nečekal, že Brno bude hrát v tabulce takhle nahoře a určitě jsou příjemným překvapením ligy. Musíme se před nimi mít na pozoru. Už na podzim nám ukázali, že na nás umějí zahrát a my jim chceme porážku vrátit. Oni tady ale nebudou mít co ztratit a budou chtít hrát útočně a budou nepříjemní,“ varuje obránce Plzně.

Viktoriáni se budou moct v neděli opět opřít o výpomoc svých fanoušků. „I proti Mladé Boleslavi tady byla skvělá atmosféra, přišlo víc lidí, než chodí jinde na ligu. Stále mě mrzí, že jsme se jim neodvděčili postupem. V neděli jim to budeme chtít vynahradit,“ uzavírá Aleš Matějů.