V neděli FC Viktoria Plzeň bojovala o důležité body v SYNOT lize na hřišti Baníku Ostrava a už ve středu 8. dubna sehraje úvodní zápas čtvrtfinále Poháru FAČR v Teplicích. I v domácím poháru chce Viktoria uspět, a ze severu Čech si tak chce přivézt co nejlepší výsledek do odvety. V základní sestavě Viktorie pravděpodobně dostanou příležitost hráči, kteří nedostávají tolik prostoru v lize.

„Je to možné, budeme to s trenéry konzultovat. Budeme vycházet ze zdravotního stavu hráčů, ale určitě nic nepodceníme. Je to dvojutkání, my chceme v poháru uspět. Není to jen o lize, ale láká nás double. Do souboje s Teplicemi jdeme s tím, že chceme postoupit,“ říká asistent trenéra Jiří Skála.

Podle jednačtyřicetiletého kouče nebude zápas s Teplicemi jednoduchý. Severočeši mají formu a v SYNOT lize naposledy porazili Mladou Boleslav 5:0. „Zápas jsem viděl, v Teplicích panuje určitá euforie, porazit soupeře pět nula vždy potěší. Tepličtí momentálně mají velmi dobrou formu, hraje tam spousta výjimečných ofenzivních hráčů,“ zamýšlí se Skála a ohlíží se také za soubojem Viktorie s Baníkem Ostrava. „Bylo to těžké utkání a stálo nás hodně sil. Výsledek 2:0 je velice dobrý, ačkoli ta herní složka především v první půli trochu vázla. Domů jsme si ale odvezli tři body, což je to podstatné,“ dodává Jiří Skála.

Viktoria Plzeň se s Teplicemi utká hned třikrát během několika dní. Ve středu 8. dubna v úvodním utkání čtvrtfinále Poháru FAČR, odveta se bude hrát o týden později v Doosan Areně a v pondělí 20. dubna se oba týmy střetnou také v SYNOT lize. „Bude to specifické především v dalších utkáních, po taktické stránce se již pravděpodobně nebudeme soupeři tolik věnovat. Ty týmy se dobře znají a to, že se kluby utkají třikrát během několika dnů, není nic neobvyklého. Za nás platí, že uspět budeme chtít na všech frontách,“ uzavírá asistent trenéra Jiří Skála.