Ve středu 21. září 2016 vstoupí FC Viktoria Plzeň do další soutěže. Ve 3. kole MOL Cupu se představí na hřišti třetiligového celku FC Hlučín. Utkání začíná v 16:30.

„Chceme uspět ve všech soutěžích, ve kterých hrajeme, takže i v MOL Cupu. Příprava tedy probíhá úplně stejně jako před každým jiným zápasem, včetně tréninkového procesu, video rozboru a získávání informací. S hráči se tak připravujeme na sto procent a chystáme se se vším všudy,“ říká asistent trenéra TomᚠTrucha.

Do Hlučína vyrazili viktoriáni vlakem, z plzeňského hlavního nádraží odjel tým pouze bez několika zraněných hráčů. „Změny v sestavě budou, ale jsou vynucené pouze zdravotním stavem hráčů. Všechny zápasy chceme hrát v nejsilnější možné sestavě, Hlučín není výjimka,“ popisuje Trucha.

Zápasy s týmy, které hrají nižší soutěže, jsou pro prvoligové kluby nevyzpytatelné. „Hráči si to musí vyrovnat v hlavách. Nečeká nás nic snadného, bude tam plný stadion a hráči Hlučína budou nažhavení a budou se chtít ukázat,“ doplňuje asistent trenéra.

Viktoria je v utkání jasným favoritem, Hlučín ale nebude jednoduchý soupeř. „Hlučín hraje kombinační fotbal a patří k nejlepším týmům, které se pohybují na úrovni druhé a třetí ligy. Snaží se hrát přes křídla a po zemi. Mají zažitý systém a rozestavení, takže na to musíme hráče nachystat,“ uzavírá TomᚠTrucha.

Fotogalerie