FC Viktoria Plzeň už zná jména soupeřů, se kterými se utká v základní skupině Evropské ligy. Los ve francouzském Monaku jim přidělil AS Řím, Austrii Víden a Astru Giurgiu.

„Věděli jsme, že ani v Evropské lize nejsou lehcí soupeři. My můžeme být rádi, že máme vcelku atraktivní los a fanoušci se rozhodně mají na co těšit. Budeme se snažit, abychom postoupili,“ říká trenér Roman Pivarník. „Pro postup uděláme maximum. V loňské sezoně jsme určitě měli na postup a nakonec jsme zklamali sebe i fanoušky. Letos to nebudeme chtít dopustit,“ zamýšlí se obránce LukᚠHejda.

Vzhledem k tomu, že byla Viktoria nasazena do prvního výkonnostního koše, bylo v osudí plno týmů, které si nikdo z kabiny nepřál. Se skupinou tak panuje spokojenost. „Jsou tam dva týmy, které jsem si přál a jeden, který jsem moc nechtěl. Ale týmů, které jsem nechtěl, je tam samozřejmě více. Například Rapid, Salzburg, z rakouských týmů jsem ti tedy přál právě Austrii. Řím je favoritem skupiny, ale my ho určitě potrápíme,“ dodává kouč Plzně. „AS Řím jsem si moc přál a na zápasy s tímto klubem se moc těším. Věřím, že mu budeme rovnocenným soupeřem a dokážeme ho obrat o body,“ doplňuje Hejda.

Plzeň se může těšit na podzim v pohárové Evropě. „Budou to náročné zápasy, ale my uděláme maximum pro to, abychom byli úspěšní, potěšili fanoušky krásnými zápasy a samozřejmě postoupili do jarní vyřazovací fáze,“ uzavírá trenér Roman Pivarník.