Viktoria nedokázala v sobotu večer navázat na předešlé vítězné zápasy a na Slovácku pouze remizovala 1:1, když v šestaosmdesáté minutě vyrovnával obránce LukᚠHejda. Trenér Roman Pivarník neviděl na sobotním utkání příliš pozitiv.

„Jeden bod ze Slovácka je pro nás ztráta. Dostali jsme gól po standardní situaci, kterou jsme si měli lépe pohlídat a zároveň jsme bohužel neodkázali využít naše šance. V závěru jsme navíc museli dohrávat zápas o deseti, což nám také nepomohlo,“ rekapituluje utkání trenér Roman Pivarník. I v deseti mužích na trávníku ale Plzeňané dokázali vyrovnat stav utkání a nadále soupeře přehrávat. „Tlačili jsme dlouho, ale Slovácko se zabetonovalo na vlastní šestnáctce, kde zahustilo prostor, a na naše akce tam bylo zkrátka moc hráčů. Při takovém bloku se jen těžko dostává míč do brány. Slovácko má hráče, kteří hráli důrazně. My jsme měli šance, ale nedokázali jsme obranu soupeře rozebrat centry, zpětnými přihrávkami ani přihrávkami po zemi,“ dodává plzeňský trenér.

Během utkání museli ze zdravotních důvodů odstoupit ze hřiště obránci Hubník s Řezníkem. „Radim Řezník má na noze tržnou ránu. Hubník je otřesený a je mu nevolno, přesnou diagnózu ještě neznáme. Věřím, že do čtvrtka se dáme dohromady tak, abychom odehráli v nejsilnější možné sestavě zápas Evropské ligy,“ uzavírá trenér Pivarník.

Fotogalerie