Viktoria z Borisova po prohře 0:1 žádné body neodvezla a ztratila tak poslední naději na postup do jarní fáze Evropské ligy.

"Prohra nás mrzí hodně. V sestavě jsem opět udělal pár změn. Program je velmi nabitý. Chtěl jsem některé hráče vidět i v zápase Evropské ligy. Měli jsme sice herní převahu, ale nevytěžili jsem z ní moc velkých šancí. Nedokázali jsme se proti zhuštěné obraně soupeře prosadit. V naší hře bylo málo náběhových akcí, situací jeden na jednoho. Prosadit jsme se nedokázali. V naší největší šanci Jan Kovařík zklamal, z malého vápna vysoko přestřelil. Tím jsme možná urazili fotbalové štěstí. V posledních minutách když už domácí byli možná smířeni s bodem tak uděláme obrovskou hrubku kdy pustíme Minsk do brejku a penalta rozhodla. Byl to zase takový zápas, že kdybychom hráli až do rána tak gól možná nedáme. Bohužel jsme si postup nezasloužili," hodnotí zápas Karel Krejčí.

Viktoria ve skupině E skončí na třetím nebo čtvrtém místě. "Villarreal a Rapid jsou velmi kvalitní soupeři. Právě dvojzápas s Rapidem Vídeň o postupu rozhodl. Nechci říkat, že se postoupit nedalo. Bohužel první zápas ve Vídni nás nezastihl v dobré formě. V Doosan Areně jsme s nimi také nesehráli špatný zápas, ovšem v obraně jsme udělali několik chyb, které soupeř na této úrovni nekompromisně trestá," ohlíží se trenér Viktorie.

Viktoria na rozdíl od české ligy těžké zápasy v Evropské lize nezvládla. "Evropský fotbal má větší tempo. Je dobře, že naši hráči si tyto zápasy zkusil. Konfrontace s Evropou je velmi důležitá. Dokáže vám odkrýt nedostatky, které se soupeři v naší lize nevidíte. Je potřeba se na ten zápas a něco z něho odnést. V pondělí nás čeká těžký zápas v Jablonci. Chceme ligový podzim zakončit na čele tabulky. V Evropě jsme samozřejmě chtěli pokračovat. Bohužel jsme ale narazila na kvalitní soupeře a v důležitých zápasech jsme klíčové momenty nezvládli. I tak věřím, že nás tyto utkání posunou dále," uzavírá Krejčí. 

Fotogalerie