Dnes už se poprvé proběhli po hřišti v tréninkovém areálu v Luční ulici. Fotbalisté Viktorie Plzeň v pátek 5. ledna zahájili přípravu na jarní část sezony 2017/18. Na jaře zůstává Viktoria součástí dvou soutěží. Kromě domácí HET ligy bude bojovat o úspěchy i v Evropské lize.

„První trénink byl především nabíhací, hodně hry a práce s míčem. Tělo si potřebuje trochu zvyknout. Příprava bude trochu kratší než obvykle, protože máme brzy zápas Evropské ligy. Čekají nás dvě soustředění ve Španělsku. Bude to rychlé a intenzivní, ale pro jarní část sezóny je toto potřeba,“ říká po prvním tréninku kapitán týmu Roman Hubník, kterého na podzim trápily zdravotní problémy. „Momentálně se cítím dobře. O dovolené jsem si odběhal všechny naordinované běhy. Věřím, že přípravu absolvuji celou a budu dobře připraven na druhou polovinu sezóny,“ dodává.

Na dvou španělských soustředěních se viktoriáni střetnou s týmy nejen starého kontinentu. Budou jimi například FC Basilej, Red Bull Salzburg nebo Legia Varšava. Sehrát by měli přípravné utkání i s čínským celkem Šanghaj Šen-Chua. „Naši soupeři jsou kvalitní. Myslím, že je lepší hrát se soupeři, kteří vás dobře prověří. Já osobně s tím problém určitě nemám a těší mě, že vedení nám domluvilo takto náročné zápasy,“ pochvaluje si Hubník.

Plzeňská Viktoria půjde do jarní části sezóny s náskokem 14 bodů na prvním místě. „Brát všechno v klidu a pohodě by byla ta největší chyba. Měli bychom se určitě vyvarovat nějakého uspokojení a v přípravě rozhodně nebýt v klidu,“ upozorňuje Daniel Kolář s dovětkem, že jednoznačným cílem je pro Viktorii udržet si skvělou výkonnost i na jaře. „Liga mistrů je tou největší motivací. Pro klub je to velice prestižní soutěž a pro nás hráče je to na klubové úrovni to nejvíc, čeho lze dosáhnout,“ uzavírá Kolář.

Fotogalerie