Viktoriáni se chystají na zápas 24. kola Synot ligy, které čtyři dny po posledním domácím utkání odehrají znovu před vlastními fanoušky. Soupeřem se jim stane jedno z překvapení soutěže, kterým je v tabulce šestá Zbrojovka Brno.

„Liga spěje ke svému závěru, do kterého zbývá šest kol. Začíná to být také o psychice, protože vnímáme to, jak se liga vyvíjí. Momentálně před námi stojí Brno a já jsem trochu nervózní z našich zraněných hráčů a kluků, kteří mají vleklé zdravotní potíže. Doktoři a fyzioterapeuti samozřejmě dělají maximum pro to, aby byli co nejrychleji v pořádku. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit na nadcházející těžké utkání,“ říká před soubojem s Brnem trenér Karel Krejčí. „Pro nás bude těžký každý zápas až do konce sezóny. My bychom ale rádi potvrdili tři body ze Zlína a udrželi před nadějný náskok před Spartou,“ dodává Krejčí.

„Brno hraje v pohodě, poslední tři zápasy vyhrálo, což se projevilo i v tabulce. Přijede sem mužstvo, které má sebevědomí a dokáže potrápit každého favorita. Disponuje skvěle poskládaným kádrem se zkušenou osou týmu a poctivou defenzivou. Směrem dopředu můžou využívat rychlou přechodovou fází, rychlé hráče na krajích a vepředu dva bijce v podobě Řezníčka a Škody. Čeká nás soupeř, který nás prověří. Věřím ale, že s pomocí vyprodané Doosan Areny zápas zvládneme a budeme po zápase všichni spokojeni,“ vyhlíží hlavní trenér Viktorie.

Za nevydařeným podzimním zápasem v Brně se už plzeňský trenér neohlíží. „Nemá cenu vracet se k půl roku staré porážce. Sami hráči vnímají, že se liga blíží ke konci. Jsem rád, že mužstvo dokáže prokázat v zápase nejen svou kvalitu, ale také týmovou soudržnost, bojovnost a srdce. To je pro mě jako pro trenéra důležité,“ vnímá plzeňský trenér. „Samozřejmě mě mrzí, že jsme nezvládli postoupit do finále poháru, protože k tomu jsme neměli daleko. Z každého zápasu si ale snažím vzít něco pozitivního a v pohárové odvetě mě potěšil výkon Petra Bolka, který prokázal, že je kvalitním gólmanem. Líbil se mi také výkon Jana Kopice na pozici podhrotového hráče a i Pavel Fořt ukázal, že v určitých fázích zápasu nám může například v pokutovém území pomoci,“ uzavírá Karel Krejčí.