FC Viktoria Plzeň zvládla utkání 25. kola Synot ligy a nad Zbrojovkou Brno vyhrála 2:1. Západočeši opět museli otáčet nepříznivý stav utkání, ale po brankách Baránka a Kopice vyhráli už čtrnáctý zápas v řadě.

„Nezačali jsme dobře a dostali jsme rychlý gól. Pak jsme vyrovnali a od té doby jsme byli jasně lepším týmem. Měli jsme hodně šancí a především ve druhém poločasu jsme mohli dát několik gólů. Naštěstí se to pak jednou odrazilo ke mně a já to dokázal prorvat do branky,“ hodnotí zápas Jan Kopic. „Brno hraje velmi dobře, tým mají kvalitní a dobře poskládaný. Mohou bojovat o poháry a myslím, že se o to ještě poperou. Pro nás to byl náročný zápas a připsali jsme si důležité body do tabulky,“ dodává útočník Pavel Fořt.

Vítěznou branku si v osmdesáté minutě připsal Jan Kopic. „Věděl jsem, že to Pavel Fořt dá na malé vápno a šel jsem za míčem. Když se ke mně dostal míč, tak jsem ani moc nemířil, jen jsem se snažil netrefit brankáře,“ popisuje svoji trefu záložník, který na hřiště nastoupil v 73. minutě. „Trenér mi řekl, abych dal gól. Takže mi dal skvělou taktiku, splnil jsem to do puntíku,“ doplňuje s úsměvem Kopic.

Asistenci u druhého gólu si připsal Fořt, který také nastoupil až v závěru zápasu. „Já tam šel s tím, že mám pracovat ve vápně a ideálně dát gól. Na jeden jsem přihrál, takže mám dobrý pocit,“ zamýšlí se útočník Plzně.

Viktoria svého soupeře po většinu utkání jasně přehrávala, bavila diváky fotbalem a mohla vyhrát větším rozdílem. „Myslím, že nehrajeme špatný fotbal. Podobné to bylo ve Zlíně, který jsme přehrávali, ale nevyužili jsme šance. Dobré je, že umíme soupeře zlomit a otočit nepříznivý stav utkání,“ uzavírá Jan Kopic.

Fotogalerie