Viktoriáni již v pátek hrají na půdě Hradce Králové, kde se pod vedením nového hlavního trenéra Zdeňka Bečky budou snažit získat tři body za výhru. Nic jiného ani nepřipadá v úmyslu, což v předzápasových rozhovorech potvrdili kapitán Roman Hubník a útočník Marek Bakoš, který má na dosah metu sto ligových branek.

Hradec Králové bojuje o záchranu, Viktorka zase o titul. „Z jejich strany očekávám velké nasazení. My ale chceme vyhrát každý zápas, abychom byli stále ve hře o titul. Bude to nesmírně těžké, jako pokaždé s týmem z chvostu tabulky, ale musíme to zvládnout,“ uvědomuje si Roman Hubník, nejlepší ligový hráč měsíce března.

„Na zápas se zodpovědně připravujeme a těšíme,“ předesílá Marek Bakoš. „Když jsem tam naposledy hrál za Plzeň, tak jsme vyhráli 3:0 a oslavovali titul,“ vzpomíná si na poslední utkání sezony 2012/2013. 

Slovenský kanonýr má na dosah sto ligových branek. Současně jich má na kontě 99 a rozhodně doufá, že číslo zaokrouhlí již na východě Čech. „Už tak od 93. gólu mi to známí, kteří sledují mou kariéru, připomínají. Já se na to nějak zvl᚝ neupínám, ale samozřejmě bych byl rád, kdyby se mi to podařilo,“ řekl. „Jsem samozřejmě rád, že jsem v poslední době dostal více příležitostí. Trochu mi to kalí remíza s Teplicemi, chtěli jsme vyhrát, ale na to nyní musíme zapomenout a připravit se na zápas s Hradcem,“ říká Marek Bakoš.