Téměř po roce nastoupí Viktoria Plzeň v zápase základní skupiny Evropské ligy na trávníku Ernst-Happel-Stadionu. Tentokrát se jim soupeřem nestane vídeňský Rapid, nýbrž celek Austrie.

„Zápas s Rapidem jsme nerozebírali ani v kabině ani se spoluhráči. Zápas s Rapidem je minulostí, byl před rokem a zítra nás čeká úplně jiné utkání. Doufám, že jsme na něj dobře připraveni a tento duel zvládneme. Uvidíme až po zápase, s čím budeme spokojeni. Až jeho průběh naznačí, zda budeme spokojeni či nespokojeni s bodem, třemi nebo také žádným. V jeho průběhu totiž může přijít cokoliv. Každopádně každý bod z venkovních zápasů je důležitý,“ říká před zápasem kapitán Roman Hubník.

Kapacita největšího vídeňského stadionu přesahuje 50 000 míst pro fanoušky, na čtvrteční utkání ovšem zcela jistě zůstane nevyužita. „Mě osobně se hraje lépe, když je vyprodaný stadion. Když přijde 15 nebo 20 tisíc fanoušků, asi to nebude taková fotbalová atmosféra, jaká by měla být. Přijeli jsme, abychom zápas zvládli, a kolik přijde fanoušků je vlastně jedno,“ přemýšlí Hubník.

Široká fotbalová veřejnost pasuje Viktorii do role týmu, který by se právě s Austrií Vídeň měl prát o postup ze základní skupiny. „Jde o druhý zápas ve skupině, ve které my máme bod a nᚠsopeř tři. Pro další fázi je to dost možná klíčové utkání, uděláme maximum pro to, abychom tu zvítězili,“ zůstává odhodlaný plzeňský obránce.

Viktoriáni mají za sebou sérii deseti zápasů v evropských pohárech bez zisku tří bodů. „Dnes jsem také slyšel, že je to už deset utkání. Myslím, že nás to ale netrápí, protože tak jako tak chceme zápas zvládnout a vyhrát,“ má jasno Hubník. 

Fotogalerie