V 7. kole ePojisteni.cz ligy vyhrála FC Viktoria Plzeň nad soupeřem z Karviné 2:0, když se o obě branky postaral TomᚠHořava. Plzeň byla jasně lepším týmem a tři body si doma nechala zaslouženě.

„Nepamatuji si, jestli jsem někdy dal dva góly v jednom utkání. Možná v dorostu ano, ale v dospělém fotbalu určitě ne. Při penaltě jsem se do poslední chvíle rozhodoval, kam to kopnu. Vždy se snažím střelu tlačit co nejvíc k tyči, aby tam brankář neměl šanci dosáhnout, dnes mi pomohla tyč,“ říká TomᚠHořava.

Specifický zápas odehrál TomᚠPoznar, který před přestupem na západ Čech odehrál poslední zápas v dresu Zlína právě proti Karviné. „Je to pro mě takové osudové, protože jsem ve Zlíně hrál naposledy proti Karviné a ve Viktorii jsem proti tomuto soupeři nastoupil poprvé v základní sestavě. Jsem moc rád, že jsme vyhráli a zápas jsem si užil. Chtěl bych poděkovat spoluhráčům, protože jsme podali dobrý výkon,“ popisuje útočník.

Viktoria nováčka nejvyšší české soutěže po celý zápas mačkala a pustila ho jen do jedné vážnější šance. „Vstoupili jsme do utkání dobře, skvěle jsme kombinovali a hráli slušně. Měli jsme přidat další góly, ale bohužel jsme dali jen jeden. Určitě je co zlepšovat, protože jsme soupeře zbytečně pouštěli do hry v určitých pasážích. Celkově ale zápas hodnotím pozitivně, je rozhodně na čem stavět,“ doplňuje Hořava. „Je to tady jiná úroveň. Plzeň chce hrát nátlakový fotbal od prvních minut a nutit soupeře dělat chyby. Chce mít zápas celou dobu pod kontrolou a to se nám proti Karviné dařilo,“ dodává Poznar.

Za výhrou hnalo viktoriány více než devět a půl tisíce diváků. „Atmosféra byla opět skvělá, diváci tady umí vytvořit skvělou kulisu. Chtěl bych jim poděkovat, že přišli a celý zápas nás podporovali,“ uzavírá TomᚠHořava.

Fotogalerie