Ve čtvrtek podvečer se právo startovat ve finále domácího poháru utkaly hráčky Viktorie Plzeň a Sparty Praha. Pražanky nakonec splnily v domácím prostředí roli favorita a Viktorii Plzeň přehrály 4:1.

Sparta od začátku utkání držela míč na svých kopačkách. Viktoriánky se k ofenzívě téměř nedostaly, ale jejich naděje dlouho držela výborně chytající Michaela Radová a nemohoucnost Sparanek proměňovat gólové příležitosti. Skóre otevřela po čtvrt hodině hry Adéla Odehnalová. V dalších minutých držela obranu Plzně Michaela Radová, které několikrát pomohla i branková konstrukce. Mladá plzeňská brankářka inkasovala podruhé až těsně před přestávkou, když si přihrávku Ivaničové do vlastní sítě srazila kapitánka Hanžlová.

I po přestávce pokračovala převaha domácího celku, ale viktoriánky dlouho odolávaly. Až v 67. minutě zvýšila na 3:0 Ivaničová, která ještě na podzim hájila plzeňské barvy. Čtvrtou trefu přidala Bužková, která unikla po pravé straně a střelou k zadní tyči rozvlnila sí. Zanedlouho se prosadily i hráčky Viktorie, když domácí gólmanku překonala Vargová a dala tak výsledku konečnou podobu.

„Sparta dnes proti nám odehrála nejlepší zápas, co si za poslední dobu pamatuji, z pohledu nasazení a agresivity. Její hráčky nás presovaly a první poločas holky ještě se štěstím přestály 2:0. My jsme hráli dle svých momentálních možností a kvality. Jsem s naším týmem spokojen, nevyvarovali jsme se samozřejmě několika chyb, ale to je vždy o naší další práci. Soupeř má momentálně lepší tým, který zaslouženě dokázal uhrát vítězství,“ zhodnotil utkání plzeňský trenér Karel Rada.

AC Sparta Praha – FC Viktoria Plzeň 4:1 (2:0)
Branky: 5. Odehnalová, 44. vlastní, 67. Ivaničová, 80. Bužková - 84. Vargová
Sparta: Vršatová - Vyštejnová, Matysová, Odehnalová, Dlasková (86. Moovská) - Ringelová (72. Bužková), Bertholdová, Stárová (72. Pivoňková), Bartoňová (72. Veselá) – Martínková L., Ivaničová (67. Mocová)
Plzeň: Radová M. - Jablončíková (83. Ranglová), Králová, Nehodová, Hanžlová – Radová A., Prokopová (63. Nesvedová), Mrázová, Tauberová, Karasová – Knödlová (71. Vargová)

Fotogalerie