FC Viktoria Plzeň se po úspěšném vstupu do play off Evropské ligy připravuje na další náročný souboj v Synot lize. V neděli, tedy pouhé tři dny po vítězství nad srbskou Vojvodinou, se v rámci 5. kola Západočeši utkají opět v Doosan Areně se Sigmou Olomouc.

„Určitě se bude regenerovat lépe, než po těch posledních zápasech. Když se vyhraje, tak je nálada lepší. Věřím, že se na zápas s Olomoucí stihneme dobře připravit. Jsme zvyklí na systém tří zápasů za týden, takže se s tím určitě popereme. Navíc máme široký kádr, takže kdyby někdo nebyl připraven, tak máme adekvátní náhrady. Chceme podat stejně dobrý výkon jako proti Vojvodině a porazit i Olomouc,“ říká záložník Jan Kovařík. „Regenerace začala hned po zápase a bude pokračovat i dnes. Čeká nás výklus a lehčí trénink. V sobotu bude klasický předzápasový trénink. Je to náročné, ale jsem rád, že jsme Vojvodinu porazili a chceme na tento výkon navázat,“ dodává obránce Roman Hubník.

Oba hráči se svými dobrými výkony podepsali pod výhru 3:0 nad Vojvodinou a na hřišti si užívali skvělé představení plzeňského kotle i ostatních tribun. Fanoušci je po celý zápas mohutně podporovali a táhli za vítězstvím. „Atmosféra byla opět fantastická a jsem rád, že jsme se fanouškům konečně odvděčili vítězstvím,“ popisuje Kovařík. „Bylo to fantastické a jsem rád, že jsme fanouškům trochu vrátili chu do fandění. Věřím, že si to užili a my jsme si to užili s nimi. Viděl jsem i choreo – My umíráme pro vás, vy umírejte pro nás – bylo to výstižné. Doufám, že jsme proti Vojvodině odčinili ztráty bodů a doufám, že to tak bude pokračovat,“ doplňuje Hubník.

Na dobrý výkon budou chtít svěřenci trenéra Krejčího navázat také v neděli proti Olomouci, která si v lize zatím připsala tři body za tři remízy a jednu prohru. „Je to nováček v lize, ale bude to těžký zápas. Budou se chtít proti nám vytáhnout. Chceme opět pobavit fanoušky a zvítězit. Rádi bychom nastartovali novou vítěznou vlnu, ale uvidíme,“ zamýšlí se záložník Viktorie. „Olomouc bude podle mě spíše zalezlá a čekat na rychlé brejky. Takových zápasů za sebou máme spoustu a neděle nebude nejspíš výjimkou. Bude to hodně náročné, ale chceme výhru,“ říká stoper Plzně.

Pro Romana Hubníka bude zápas s Olomoucí jiný než pro ostatní hráče. Z moravského města totiž pochází a za Sigmu dříve hrál. „Já tam bydlím, mám tam spoustu přátel a rodinu. Olomouc je fotbalové město a jsem strašně rád, že jsou zpátky v první lize. Jako každý fotbalista, který hraje proti týmu, ve kterém vyrůstal, je to i pro mě speciální zápas a moc se na neděli těším,“ uzavírá Roman Hubník.