FC Viktoria Plzeň se v neděli 9. srpna utká v Doosan Areně s 1. FC Slovácko. V jednom týdnu tak půjdou fanoušci do Doosan Areny hned dvakrát, ve středu Západočeši bojovali o účast v Lize mistrů s Maccabi Tel Aviv a s postupu se nakonec radoval izraelský tým. František Rajtoral zve příznivce Viktorie a věří, že atmosféra bude na stadionu jako obvykle.

„Věřím, že dorazí. V každém utkání jsou úžasní a chtěl bych jim poděkovat, za to jak nás podporovali v zápase s Maccabi. I když jsme prohrávali, tak nás hnali do útoku. Nepovedlo se, diváky to mrzí a i nás to mrzí. Určitě jim budeme chtít opět nabídnout fotbal, který je do Štruncových sadů vždy lákal. Hrajeme pro ně, vždy nám dodávají hodně sil a těším se na ně v neděli v Doosan Areně,“ říká obránce Viktorie.

1. FC Slovácko v prvním letošním kole porazilo Duklu Praha (4:3) a o týden později nestačilo na Teplice (0:2). Tři ze čtyř vstřelených gólů moravského týmu vstřelil Libor Došek. „My se budeme snažit do toho zápasů vlétnout a samozřejmě chceme zvítězit. Na soupeře se připravujeme, ještě jsme neměli videorozbor, ale trenéři nás určitě připraví dobře. Musíme si dávat pozor na Libora Doška, který nám sice nejspíš neuteče, ale je skvělý ve vzduchu. Je to zkušený útočník a musíme si na něj při centrech dávat pozor. To je jeho největší zbraň,“ zamýšlí se Rajtoral.

Pár dní po náročném utkání s Maccabi se viktoriáni vzpamatovávají z vyřazení z předkol Ligy mistrů. „Fyzicky se cítím dobře a psychicky také. Bohužel jsme s Tel Avivem vypadli, nevyšlo to a je to po sportovní stránce špatné. Je to ale pouze fotbal, je to minulost a já se koukám pouze dopředu,“ uzavírá František Rajtoral.