Čerstvě čtyřiadvacetiletý záložník Patrik Hrošovský patří k nejdůležitějším hráčům Viktorie, v červenomodrém dresu už odehrál 61 ligových zápasů a v neděli 24. dubna se spolu se svými spoluhráči utká v důležité bitvě se Spartou Praha. Duel na Letné bude podle něj ozdobou jarní části Synot ligy.

„Je to trochu jiný zápas než ostatní v lize a těším se na něj. Máme přeci jen větší motivaci a myslím, že ty souboje mohu přirovnat k utkáním v Evropě, střetnou se nejlepší týmy u nás,“ říká Hrošovský.

V zápasech se Spartou vždy rozhodují i ty nejmenší detaily a díky bouřlivé atmosféře na stadionu jsou hráči vždy pod velkým psychickým tlakem. „V těchto zápasech je důležitá disciplína. Sice jsme minule dostali červenou kartu a nakonec se nám podařilo vyhrát, ale určitě by bylo lepší hrát proti nim v jedenácti lidech. To co se nám povedlo na podzim, nebylo úplně obvyklé,“ ohlíží se za posledním domácím zápasem se Spartou, který Plzeň vyhrála 2:1, slovenský záložník.

Na jaře Viktoria zatím neztratila ani bod a v tabulce má na Spartu aktuálně osmibodový náskok. Letenští totiž zvládli úterní dohrávku s Duklou Praha. „Dlouho to vypadalo, že by ve hře byla možnost slavit zisk titulu na Spartě. Oni sice zápas s Duklou otočili, ale pro nás se toho moc nemění. Pro nás je Sparta největší rival a chceme ho pořád porážet. Jestli máme být první a slavit na Letné nebo jinde nehraje roli, chceme tam vyhrát a potvrdit naše první místo v tabulce,“ zamýšlí se Hrošovský.

Spartě se letos dařilo v Evropské lize, kde dokráčela až do čtvrtfinále. „Viděl jsem jejich zápas proti Laziu a ukázali, že jsou hodně silní. Mají dobrou ofenzivní část, což je jejich největší síla,“ popisuje středopolař Plzně.

Plzeň v roce 2016 dostala pouhé tři branky a její obrana je nejlepší v lize. „Daří se nám nedostávat tolik gólů, ale trenér říká, že je to paradoxně lepší útočnou hrou. Každopádně mám z každé nuly, kterou Matúš Kozáčik vychytá radost, ale nehraje úplně roli, jestli vyhrajeme 1:0 nebo po nějaké přestřelce. Důležitá je výhra,“ uzavírá Patrik Hrošovský.