Viktorii Plzeň čeká druhé domácí vystoupení v Synot lize. V neděli 9. srpna se představí před domácím publikem v utkání proti Slovácku. Trenér Miroslav Koubek vidí v utkání možnost znovu naskočit na vítěznou vlnu.

„Určitě se bude jednat o zápas s dobrým soupeřem, který dokázal vstřelit Dukle v domácím prostředí čtyři branky. Hraje dobrý, ofenzivní fotbal. V současné době se oklepáváme ze zklamání ze zápasu s Maccabi. Utkání se Slováckem nás může dostat zpátky do standardní polohy, čímž je důležitý. Je to duel, který může pomoci dobrému restartu, protože ve středu jsme obdrželi úder, to si nebudeme nalhávat,“ říká Koubek. „Určitě nás poslední zápas poznamenal. Po první noci, kdy většina lidí ani nespí, protože se jim ten zápas honí hlavou, včetně nás trenérů, jsme byli všichni unaveni a zklamáni. Toto bylo hmatatelné i na tréninku. Jak s mužstvem ale postupně pracujeme, cítíme, že v neděli to bude už v pořádku,“ dodává.
Je možné, že na hřišti se představí odlišná jedenáctka, než tomu bylo v posledním domácím utkání. „Nᚠkádr je jak známo široký a vždy se rozhodujeme podle soupeře. Zpočátku jsme rozehráli určitý počet hráčů, přišly určité změny před zápasem v Tel Avivu i po něm. Nemůžeme vyloučit i změny v kádru pro zápas se Slováckem,“ přemýšlí hlavní trenér Viktorie Plzeň.

Klíčovou postavou nejbližšího soupeře Viktorie je bezesporu útočník Libor Došek. „Libor je výborný hráč. Je nepříjemný tím, že je výborný hlavičkář, ale také tím, že je celkově kvalitní fotbalista. Má schopnosti jít do kombinace, může zakončit levou i pravou nohou. Věřím ale, že tuto největší zbraň Slovácka jsme schopni eliminovat,“ říká odhodlaně Koubek.