Trenér Roman Pivarník svou premiéru v Lize mistrů ve vítězství neproměnil. Jeho svěřenci na domácím hřišti remizovali s ázerbájdžánským mistrem Karabach FK 0:0. Do odvety sice vstoupí v lehce výhodnější pozici, ale i podle plzeňského trenéra měli viktoriáni zvítězit.

„Do zápasu jsme šli s tím, že v něm chceme být aktivní, i když jsme věděli, že nás čeká hodně kompaktní a sehraný tým. Statistika nelhala, dnes jsme se přesvědčili, že Karabach dostává jen málo gólů. Snažili jsme se v soupeře přehrávat, v prvním poločase jsme měli jednu nebo dvě obrovské příležitostí, ze kterých jsme měli dát gól. Těžko se dalo předpokládat, že si mužstvo vytvoří deset gólových šancí, i proto jsme měli s těmi, co jsme si vypracovali, lépe naložit,“ hodnotí trenér Pivarník.

„Soupeř vyplňoval v deseti hráčích skvěle prostory kolem pokutového území a nám se tam dostávalo jen těžko. I přes vyloučení Baránka jsme chtěli zápas rozhodnout v nás prospěch, ale soupeř si už jeho vývoj pohlídal,“ dodává Pivarník. „Celý druhý poločas jsme hráli třicet metrů od soupeřovy brány. Došlo k brejkové situaci, kterou jsme zabrzdili za cenu žluté karty, a bohužel z toho byla červená. Mnoho zápasů se rozhoduje v závěrečné fázi a nás to trochu zabrzdilo. Nemohli jsme tolik praktikovat nᚠpresing a počkat v bloku na chybu soupeře,“ komentuje jeden z klíčových momentů utkání.

„Málo střílíme ze střední vzdálenosti. I o přestávce jsem hráče upozorňoval, že je třeba střílet i ze zálohy. Všichni víme, že dnes bylo střel zkrátka málo. I na mistrovství Evropy bylo vidět, že mužstva jsou dnes kompaktnější a šancí příliš nevzniká. Možná nás trochu tlačí produktivita, ale věřím, že toto se se zápasovou praxí zlepší,“ přemýšlí plzeňský trenér.

„Byl to první ostrý zápas po přípravě, tým můžu v určitých aspektech pochválit. Můžu mu ale vyčíst větší odvahu v pronikání do šestnáctky. Dnes byly ty skulinky kvalitně ucpané, a proto jsme měli posílat lepší centry a více se tlačit do zakončení. Nicméně věřím, že venku jsme schopni uhrát výsledek, který nás posune do dalšího kola,“ zůstává odhodlaný Pivarník.

Fotogalerie