Čtvrtou letní posilu vítá ve svém kádru plzeňská Viktoria. Ze Sparty přichází dvaadvacetiletý záložník Aleš Čermák, jenž ve Štruncových sadech podepsal kontrakt na čtyři roky. „Stojí přede mnou obrovská výzva, chci se ve Viktorce prosadit,“ říká talentovaný fotbalista.

Aleš Čermák je po Jakubu Řezníčkovi, Diegu Živuličovi a Danielu Kolářovi čtvrtým novým hráčem, kterého během léta vítá v kabině trenér Pavel Vrba. „S trenérem jsem samozřejmě několikrát mluvil a spolupráce s ním je pro mě velkým lákadlem,“ svěřil se záložník.

„Jde o velmi talentovaného hráče, který je i v ideálním fotbalovém věku. S jeho příchodem jsem spokojený. Teď je vše na Alešovi, musí se ukázat a prosadit v konkurenci, která u nás je. Předpoklady pro to má,“ řekl Pavel Vrba.

„O Aleše jsme hodně stáli, čímž jsme se nijak netajili. Proto jsme nyní rádi, že může obléknout nᚠdres a přejeme mu u nás hodně štěstí a úspěchů,“ uvedl k transferu generální manažer Viktorie Adolf Šádek.

Přestup z pražské Sparty do západočeské metropole je samozřejmě vždy velmi pikantní, což si uvědomuje i Aleš Čermák. „Věřím, že si fanoušky získám na svou stranu mými výkony. Rád bych se zde prosadil jako Pavel Horváth, David Limberský, Milan Petržela nebo třeba Dan Kolář, kteří šli stejnou cestou a dokázali s Viktorkou sbírat velké úspěchy.“

„Plzeň o Aleše stála velmi intenzivně, několikrát se osobně potkal s trenérem Vrbou. Právě velký zájem trenéra v součtu s ambicemi Viktorie na domácí i evropské scéně hrály v hráčově rozhodování velkou roli. Pevně věřím, že se jedná pro správné rozhodnutí pro obě strany,“ říká Viktor Kolář z agentury Sport Invest, která hráče zastupuje.


Rozhovor s Alešem Čermákem přineseme během odpoledne na klubovém webu.