Od reprezentačního zápasu v Lotyšsku na začátku září v sestavě Viktorie kvůli zlomené lícní kosti chyběl, po několikatýdenní pauze už je ale záložník Daniel Kolář opět připraven naskočit v plzeňském dresu a bojovat o důležité body na domácí i evropské scéně.

„Celý zápas určitě odehrát nemůžu. Fyzicky jsem připravený, hlava srůstá a nic mě nebolí. Jen je to místo trochu citlivé,“ říká oblíbený záložník Plzně.

Při utkání s Villarrelem tak bude připravený na lavičce a jestli v průběhu zápasu vyběhne na trávník, jeho obličej bude zdobit maska, se kterou už hrál v roce 2010. „Hrál jsem s ní po zlomenině nosu a dal jsem gól proti Brnu. To už je ale dávno. Abych pravdu řekl, není to nic příjemného, ale nic jiného mi nezbývá, takže se s tím musím porvat. Ta maska by měla obličej ochránit, mělo by to být v pohodě, ale v hlavě to máte. Jsem tři týdny po operaci, není to ještě tak, jak by mělo být,“ dodává Kolář.

Viktoria se ve čtvrtek 1. října 2015 utká ve Španělsku s největším favoritem skupiny, který bude chtít před svými fanoušky odčinit úvodní porážku v Evropské lize s Rapidem Vídeň. „Jestli chtějí jít v Evropské lize dál, tak by měli zápas doma vyhrát. Asi se na nás nachystají lépe než na Rapid, který možná trochu podcenili,“ doplňuje středopolař Plzně.

Západočeši se na svého soupeře pečlivě připravili, samozřejmě nechyběl ani video rozbor. „Mají velkou kvalitu. Pro všechny španělské týmy platí, že co hráč, to výborná technika a rychlost. Všichni si s balonem rozumějí, moc slabin bych tam neviděl. Vedou španělskou ligu, to hovoří za vše. My tam, myslím, můžeme jen překvapit. Domácí jsou podle mě docela výrazným favoritem. Nemáme co ztratit,“ uzavírá Daniel Kolář. 

Fotogalerie