Plzeňská Doosan Arena je po závěrečné rekonstrukci jedním z nejmodernějších sportovních stadionů v České republice. Stejně jako na ostatních moderních stadionech v Evropě platí i v Doosan Areně zákaz kouření jak v samotném hledišti, tak na vnějším ochozu stadionu.

„Chtěli bychom apelovat na všechny fanoušky, aby dodržovali návštěvní řád. Nedodržováním zákazu kouření totiž mohou obtěžovat ostatní návštěvníky fotbalových zápasů. Všichni si přejeme, aby Doosan Arena zůstala nekuřácká a věříme, že nám drtivá většina slušných fanoušků vyjde vstříc,“ říká tiskový mluvčí klubu Václav Hanzlík. „Do Štruncových sadů si stále častěji nachází cestu rodiny s dětmi, a právě na mladé fanoušky by se mělo myslet především. Buďme k sobě ohleduplní,“ vyzývá.

K tomuto se připojuje i kapitán týmu Roman Hubník. „Sám mám syna, který mi říká, že mu kouření na stadionu vadí. Fotbalový stadion je místem zasvěceným pouze sportu a všichni jeho návštěvníci, by měli mít možnost vychutnat si naši hru bez zbytečného obtěžování. Mně osobně kouření obtěžuje, nicméně nemůžu nikomu bránit, aby sám kouřil. Je to každého věc. Nicméně prosím všechny naše fanoušky, aby si svou kuřáckou chvilku dopřáli mimo stadion. Děkuji vám.“