Další náročné zápasy za sebou mají dorostenecké týmy FC Viktorie Plzeň. Výběr do devatenácti let dokázal po penaltách porazit Mladou Boleslav, dorostenci U16 a U17 se utkali s Teplicemi. Z výhry se radoval jen výběr do šestnácti let.

FCVP U19 – FK Mladá Boleslav U19 2:1pen (0:1)

Plzeň: Šampalík - Kadar, Čihák, Vacovský, Rychnovský – Suchý, Pavlík - Kulhánek (67. Pfeifer), Mudra (38. Pinc), Pihrt – Vilček
Branka Viktorie: Čihák

Komentář
V prvním poločasu se hrálo vyrovnané utkání. Boleslavští velmi dobře bránili a téměř do ničeho viktoriány nepustili. Jejich výkon byl ještě umocněn brankou z velké vzdálenosti. Do druhé půle se domácí zlepšili a vytvořili si řadu brankových příležitostí, ale většinou v koncovce netrefili branku nebo ztroskotali na pozorném brankaři hostů. V závěru se Plzeň dočkala vyrovnávací branky, když se zblízka prosadil Čihák. Pozápasové penalty jstrhli viktoriáni na svoji stranu po vítězství 4:2.

FCVP U17 – FK Teplice U17 2:3pen (2:1)

Plzeň: Valeš, Hranáč, Halász, Bartůněk, Plecitý, Kraml, Šulc, Zajíček (50. Štursa), Selnar (55. Němec), Kepl, Remiᚠ(68. Klich)
Branky Viktorie: 18., 30. Remiáš

Komentář

Zápas byl hrán ve vysokém tempu. Do vedení dostal Viktorii v 18. minutě Remiáš. Hosté dokázali brzy vyrovnat. Možnost ke vstřelení branky měl Šulc po individuální akci, ale na brankáře Blažka nevyzrál. Vedení vrátil domácím opět Remiáš, který se trefil po rychlé akci a přihrávce Šulce. Ve druhém dějství si plzeňští udrželi mírnou převahu a také si vytvořili příležitosti navýšit skóre o dvě branky, ale trápila je efektivita. Němec, Šulc a Kepl své šance nevyužili. Naopak hosté byli po rohovém kopu bystřejší v pokutovém území a dopravili Valešem vyraženou střelu do branky.

Hodnocení trenéra:

„Mužstvo sehrálo dobrý zápas. Jako klíčový pro výsledek utkání se ukázal fakt, že jsme neproměnili své šance. V pokutových kopech byli úspěšnější Teplice,“ hodnotí utkání trenér Jiří Žilák.


FCVP U16 – FK Teplice U16 2:0 (1:0)

Plzeň: Edelman - Petrmichl (51. Valeš), Zikmund, Fišer, Žilák - Ruda, Lehký, Kodýdek (55. Dotzauer) - Koranda (63. Popovič), Pecháček (65. Vrba), Kotěšovec (51. Demeter)
Branky: 7. Pecháček, 80. Lehký

Komentář

Úvod utkání domácím vyšel a již v 7. minutě se střelecky prosadil Pecháček po přihrávce Korandy. Další slibné situace už Viktoria v prvním poločase ke vstřelení branky nevyužila. Když ani Teplice po rozehraném trestném kopu ve slibné šanci nezakončili ideálně, odcházelo se do šaten za stavu 1:0 pro Viktorii.

Ve druhém poločase si viktoriáni opět připravili několik brankových příležitostí, nicméně si ve finální fázi počínali nekvalitně a tak výsledek utkání byl až do konce stále otevřený. Uklidnění přinesla 80. minuta, kdy se do samostatného úniku dostal Vrba, kterého ještě hostující brankář vychytal, nicméně celou situaci dohrál Lehký a jeho tečovaná střela skončila v síti.

Hodnocení trenéra:

"Hrálo se utkání, které mělo dobré tempo a náboj. Ve středu hřiště se hrál vyrovnaný fotbal, nicméně jsme si vytvořili oproti soupeři několik brankových příležitostí a dvě jsme proměnili a vyhráli. Mužstvo zaslouží pochvalu za týmový výkon a správný přístup k utkání," hodnotí utkání trenér Josef Parlásek.