Dorost U19 přivezl tři body z Mladé Boleslavi za výhru 5:0, stejným poměrem vyhrála také osmnáctka proti Vyšehradu. Sedmnáctka je stále neporažena. Žáci U14 vyhráli na pokutové kopy v Liberci. Dorostenky uspěly v Brně na hřišti Horních Heršpic.

Mladá Boleslav U19 – FCVP U19 0:5


Dorost U19 odehrál v Boleslavi skvělý zápas. „Začátek zápasu byl spíše opatrný, ale v 19. minutě přišel důležitý moment, kdy jsme se dostali do vedení a to nás uklidnilo. Vyhrávali jsme hlavičkové souboje, získávali odražené míče a v útočné fázi jsme dobře měnili rytmus. Vítězství je zasloužené a herní výkon týmu hodnotíme pozitivně,“ řekl trenér Jiří Žilák, jehož celé hodnocení najdete v detailu utkání.

Branky: 19. J. Novák (vl.), 35. Pihrt, 37. Petr, 57. Kepl, 77. Štursa.
Sestava Plzně: Mařík – Svoboda, Hranáč, Čihák (C), Žilák – Uzlík, Petr (73. Kraml), Šulc – Vilček (60. Štursa), Kepl, Pihrt (79. Plecitý).


––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Vyšehrad U19 – FCVP U18 0:5


Osmnáctka napravila porážku s plzeňským Petřínem a na hřišti Vyšehradu vyhrála 5:0. „Do utkání jsme vstoupili dobře, soupeř byl trochu zaskočený. Hru jsme v úvodu měli pod kontrolou a brzy dali dvě branky. Vyšehrad se posléze uklidnil a měl i nějaké šance, ale gólman Valeš nás podržel. Určitě to byl pro nás dobrý zápas, měli jsme tam opět několik mladých hráčů. Musím je pochválit. Jsem rád, že jsme to zvládli,“ řekl k utkání kouč Pavel Fořt. Celé hodnocení najdete v detailu zápasu.

Branky: 5. Míka, 20. Plecitý, 44. Patrovský, 61. Kraml, 70. Krátký.
Sestava Plzně: Valeš – Plecitý, Strnad (71. Jílek), Míka, Renza – Popovič, Kraml (C), Pavlík (64. Votava), Krátký – Pecháček – Patrovský (53. Kolerus).


––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Mladá Boleslav U17 – FCVP U17 1:3


Šestý zápas, šestá výhra. Dorost U17 má skvělý vstup do nové sezony. „Bojovné utkání, ve kterém se nakonec ukázal rozhodující druhý gól, který jsme vstřelili minutu před koncem prvního poločasu, kdy se po rohovém kopu prosadil hlavou Fišer. Ve druhém poločase jsme hru kontrolovali, dostali jsme se do několika zajímavých střeleckých pozic, nicméně navýšit skóre se nám podařilo až v 71. minutě Halászem z pokutového kopu. Mužstvo zaslouží pochvalu za soustředěný týmový výkon,“ zhodnotil utkání Josef Parlásek.

Branky: 23. Pech – 4. Vrba, 39. Fišer, 71. Halász (pen.).
Sestava Plzně: Edelman – Halász (C), Strmiska, Fišer, Petrmichl – Ruda, Kuhajda, Lehký ( 67. Kodýdek) – Vrba (71. Dotzauer), Koranda (53. Demeter), Václavík (58. Kavka).


––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Vyšehrad U17 – FCVP U16 2:0


Poprvé v sezoně 2017/2018 nedokázala šestnáctka zvítězit, sedmnáctce Vyšehradu podlehla 0:2. „Do utkání jsme vstoupili lehkovážně, bez ochoty běhat a podstupovat souboje. Soupeř toho dokázal využít a v prvním poločase potrestal dvě naše hrubé chyby dvěma góly. I přesto, že druhý poločas byl z naší strany o trochu lepší, pořád to bylo málo a nestačilo to na odhodlaného soupeře... V útočné fázi nám chyběl větší pohyb a rychlost. V zápase jsme si vytvořili jen jednu šanci a tu jsme neproměnili. Proti takovému soupeři je to málo,“ řekl k zápasu trenér Ondřej Šiml.

Branky: 13. Krejzl, 37. Krejzl.
Sestava Plzně: Šulc – Šoul (C), Řezníček (50. Jílek), Petržílka, Vrba – Novický, Brýla (50. Vostárek) – Votava (50. Kortan), Pešek, Královec – Tesař.


––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Liberec U15 – FCVP U15 6:2


Žáci U15 v Liberci narazili, s domácím Slovanem padli 2:6. Po pěti kolech tak mají na kontě pouze dva body za výhru na hřišti pražského Meteoru.

Branky: 15. Plechatý, 23. Lupoměský, 29. Plechatý, 34. Plechatý, 45. Plechatý, 64. Vyčítal – 40. Prokop, 56. Nedvěd.
Sestava Plzně: Langr – Oravec, Vobruba, Vanc (C) (36. Nedvěd), Šticha (36. Krůta), Holík, Sojka, Prokop, Velfl (36. Titl), Planeta (36. Brož), Jedlička.


––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Liberec U14 – FCVP U14 2:3pen.


Čtrnáctka přivezla z Podještědí dva body. „Utkání se hrálo za stálého hustého deště. V prvním poločase jsme byli mužstvem, které lépe kombinovalo a vytvářelo si brankové příležitosti. Do druhého poločasu jsme chtěli zvýšit počet střel, být stále přesní a rychlí v mezihře a přidat další branku. Bohužel soupeř srovnal, navíc pak jsme ještě jednou ztratili vedení. Pokutové kopy zvládli kluci na jedničku, všichni naši hráči je proměnili a Honza Kunesch v brance dva chytil,“ řekl k zápasu kouč Štěpán Havránek, jehož celé hodnocení najdete v detailu zápasu.

Branky: 46. Löffler, 53. Löffler – 19. P. Pracht, 48. J. Vonásek. Penalty: 2:4.
Sestava Plzně: Kunesch – Prokop (48. Čermák), T. Keltyčka, Vach, Vinš (48. Mertl) – P. Pracht, Falout (C) – I. Vonásek (61. Kule), D. Keltyčka (48. D. Pracht), Doubek (36. J. Vonásek) – Rádl (36. Čeliš).


––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Sparta U13 – FCVP U13 7:6


Velkou přestřelku na Spartě zvládli Letenští o jednu branku lépe. „Přestože jsme v úvodu utkání inkasovali brzkou branku, působili jsme fotbalovějším dojmem a zaslouženě se dostali do vedení 4:2. Především v zakládání a vedení postupného útoku jsme byli dostatečně variabilní a dokázali se dostávat do střeleckých příležitostí. Ve třetí třetině jsme však polevili v koncentraci a doplatili na úbytek sil, kdy soupeř dokázal zvrátit skóre ve svůj prospěch. I přes porážku jsme však odehráli dobré utkání, bohužel se smutným koncem pro nás,“ zhodnotil zápas trenér Martin Vísner.

Branky: 3. Horák, 38. Vitarigov, 54. Diviš, 57. Cettl, 61. Vitarigov, 71. Horák, 76. Vaněk – 17. Gadač, 20. Soupír, 42. Hašek (pen.), 44. Suchý, 65. Gadač, 90. Hašek.
Sestava Plzně: Petr, Krištofovič – Červený, Šot, Suchý, Soupír, Dvořák, Gaszczyk (C), Trojan, Kulišan, Gadač, Hašek, Se. Horváth, Si. Horváth, Vilímek, Šedivý, Houdek.


––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Sparta U12 – FCVP U12 17:3


Žákovské kategorii U12 se na hřišti Sparty nezadařilo, domácímu celku podlehli vysoko 3:17.

Branky: 10. Piralič, 11. Drahovzal, 14. Valeš, 27. Job, 28. Saal, 32. Valeš, 39. Job, 49. Sedláček, 52. Diviš, 59. Valeš, 60. Valeš, 66. Piralič, 70. Tesař, 71. Job, 78. Tesař, 85. Saal, 87. Tesař - 44. Baštář, 81. Honomichl, 89. K. Kardoš.
Sestava Plzně: Basl, Řezanina, Sutr – Baštář (C), Berka, Dulík, Hodek, Honomichl, Chalupa, D. Kardoš, K. Kardoš, Kučera, Lemon, Nedvěd, Paidar, Sivák, Toman, Trojovský.


––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Horní Heršpice dorostenky – FCVP dorostenky 1:3


Na čtvrtou výhru z úvodních pěti zápasů dosáhly dorostenky na hřišti Lokomotivy Brno Horní Heršpice. O branky viktoriánek se postaraly Šárka Růžičková, která se trefila dvakrát, a Veronika Kloudová s jedním gólem.

Branky: 42. Ganiecová – 32. Růžičková, 41. Růžičková, 68. Kloudová.
Sestava Plzně: Holíková (C) – Lukešová, Růžičková, Mirtlová (41. Churanová), Baumruková, Ajazi, Švábová, Michalcová (59. Štichová), Kloudová, Polcarová, Voráčková (66. Horáčková).


Foto: David Koranda