Zimní příprava nezačala pouze pro „A“ tým FC Viktorie Plzeň, ale také pro mládežnické výběry západočeského klubu. Dorostenci U19 si v rámci tréninků na jarní část sezony zahrají se slavným Bayernem Mnichov.

Zápas FC Bayern Mnichov U19 – FC Viktoria Plzeň U19 se odehraje v úterý 10. ledna od 17 hodin v tréninkovém areálu bavorského klubu na Säbener Straße v Mnichově (odkaz na mapu ZDE).

Výběr trenéra Jiřího Kohouta už se s Bayernem utkal v rámci přípravy také vloni v létě a souboj skončil porážkou Plzně 1:2. „Mnichov určitě zaslouženě vyhrál, ale my jsme odjížděli s hlavami nahoře. Kluci bojovali a byla to pro ně skvělá škola do budoucna,“ popisuje zápas kouč.

Pro dorostence do devatenácti let jsou podobné zápasy s evropskými soupeři velmi důležité. „Naši hráči mohou zjistit, jak na tom v porovnání s evropskou špičkou jsou, protože kvalita soupeře je taková, že nás donutí ukázat naše maximum. Bayern má tým neuvěřitelně vyspělý a praktikuje i prvky, které vídáme v dospělém fotbalu,“ říká trenér Kohout.

V rámci dorostenecké ligy se výběr U19 pokusí potrápit první Spartu, na kterou ztrácí pouhé 2 body. V podzimním vzájemném souboji navíc viktoriáni tým z Prahy porazili. „Vítěz dorostenecké ligy U19 jde do mládežnické verze Ligy mistrů. To je pro kluky velká a zdravá motivace. To, že by byl dorost takhle nahoře, jsme tady naposled zažili před deseti lety,“ uzavírá trenér Jiří Kohout.