Ve středu 15. dubna se od 18 hodin utká FC Viktoria Plzeň s FK Teplicemi. V Doosan Areně se bude hrát o postup do semifinále Poháru FAČR, první zápas Západočeši prohráli 1:2.


„U nich jsme nehráli špatně až na těch posledních deset minut, během kterých jsme dostali oba dva góly. To byl určitý výpadek, který už se nesmí opakovat. Vedli jsme a bohužel jsme to neudrželi, nicméně na výhru a na postup máme,“ říká obránce LukᚠHejda.

Viktoria bojuje o nejvyšší příčky na dvou frontách, jak v SYNOT lize, tak také v Poháru FAČR. Obránce LukᚠHejda věří, že domácí odvetu Plzeň zvládne. „Chceme hrát co nejvíce zápasů, takže když je ta možnost hrát o několik utkání víc, tak ji samozřejmě chceme využít. Vidina postupu je reálná, takže za tím půjdeme od začátku zápasu,“ popisuje Hejda. „Trénovali jsme dobře, takže co se týká fyzických sil, tak tam problém nebude. Kádr navíc máme dostatečně široký, takže se určitě nějak protočíme a bude na nás, abychom zvítězili a postoupili,“ doplňuje viktorián s dvojkou na zádech.

Jako vždy se plzeňští hráči budou hodně spoléhat na skvělé fanoušky, kteří dokáží v Doosan Areně vytvořit elektrizující atmosféru. „Diváci nás vždy ženou a nejinak tomu bude i tentokrát, i když to nevypadá, že bude vyprodáno. Nicméně co si pamatuji, když jsme hráli doma pohár s Hradcem Králové tak ta kulisa byla stejně skvělá, určitě se moc těším,“ uzavírá LukᚠHejda.