Viktorii Plzeň čeká poslední ligový zápas v roce 2016. Západočeši k němu pocestují na půdu Bohemians Praha 1905 do vršovického Ďolíčku jako zimní půlmistr. Předehrávka prvního jarního kola začíná v hlavním městě v sobotu 3. prosince v 19:45 hodin.

„Na Bohemku jedeme pro výhru. Jsme na prvním místě, takže nic jiného než vítězství pro nás nepřipadá v úvahu. Čeká nás ale těžký zápas, jako vždycky v Ďolíčku. Já jsem na Bohemce odehrál spoustu zápasů a klokani byli pokaždé nepříjemnými soupeři. Věřím ale, že utkání zvládneme,“ říká odhodlaně Roman Hubník. Domácí stadion Bohemians Praha 1905 je místem, kde viktoriáni v minulosti často nechávali body. „Každý má nějaké týmy, proti kterým se mu hraje špatně. Bohemka hraje ve specifickém prostředí, kde se žádnému týmu nemůže hrát dobře. My se s tím ale musíme vyrovnat a přivézt tři bod,“ dodává kapitán týmu.

Závěr podzimní části sezóny zastihl viktoriány ve velké únavě. „Měl jsem nějaké zdravotní potíže, po kterých se dávám do kupy. Čekají nás dva závěrečné zápasy, které chceme zvládnout,“ říká odhodlaně Hubník. „Síly nám stále zbývají. Podzim se blíží ke konci, takže ze sebe chceme vydat všechno,“ přidává se další z obránců LukᚠHejda.

„Na Bohemce na nás nečeká nic jednoduchého. Diváci určitě poženou domácí tým dopředu, kde hraje podle mě lépe než na venkovních hřištích. Věřím ale, že se průběh zápasu bude odvíjet od našeho výkonu,“ míní Hejda. „Z toho, že přezimujeme na prvním místě, necítíme zbytečné uspokojení. Chceme mít na jaře co největší náskok a víme, že Slavie bude hrát proti Zlínu, takže jeden z nich určitě ztratí,“ uzavírá Hejda.