Viktoria Plzeň remizovala v Uherském Hradišti s tamním 1. FC Slovácko 1:1 a na druhé příčce tabulky ztrácí dva body na vedoucí Mladou Boleslav.

„Bod je pro nás málo. Měli jsme tlak, ale vyložené šance z něj nevyplývaly. Dostali jsme se spíš k nákopům a pološancím, ale i z těch jsme mohli vstřelit ještě aspoň jeden gól. Do obrany Slovácka se těžko dostávalo, najít si volný prostor bylo častokrát o štěstí. Soupeři pomohl první gól, protože po něm se mohl zatáhnout do obrany. V šestnácte soupeře bylo prostě mnoho hráčů,“ hodnotí utkání obránce Viktorie LukᚠHejda. „Ve druhé půli jsme chtěli hrát po křídlech a dobře centrovat. Obránci Slovácka ale byli ve svém prostoru vždy v dostatečném počtu,“ dodává jediný střelec Viktorie. „Šlo o dohranou standardku, po které jsem zůstal vepředu. Cítil jsem, že jsem v mém prostoru sám, našel jsem si míč od Milana Petržely a snažil jsem se ho umístit do protipohybu gólmana,“ popisuje svou trefu.

Ze hřiště se vinou zranění museli poroučet obránci Hubník s Řezníkem. „Uvidíme, jak to bude s kluky vypadat. Nějaký zásah to pro nás samozřejmě byl, ale moc práce do defenzivy jsme především ve druhém poločase neměli, takže se to dalo zvládnout,“ přemýšlí Hejda.
Viktoria svého soupeře zatlačila paradoxně v závěru zápasu, kdy hrála oslabena o jednoho muže. „Někdy to tak může být, že se vám v deseti hraje lépe. Tlačili jsme soupeře opravdu hodně, jeho obrana pouze odrážela míče. Je jen škoda, že jsme nevstřelili ještě jednu branku,“ mrzí Milana Petrželu. Viktoria dohrávala utkání v improvizované sestavě s krajním obráncem Zemanem a stoperem Limberským. „David ve středu obrany hrál skvěle, navíc dobře rozehrával míče a my z toho těžili,“ říká Petržela. „Myslím, že jsme prospali první poločas a začali hrát, až když jsme dostali branku. Potom už jsme to těžko doháněli, protože soupeř se soustředil na obranu,“ hodnotí plzeňský záložník.

Fotogalerie