Již ve čtvrtek čeká Viktorii Plzeň velký zápas Evropské ligy, která se opět po roce vrací do Plzně. Ve sváteční den mohou všichni viktoriáni vyrazit i na sváteční fotbal. Tomu odpovídá i aktuální dění v Doosan Areně, která se převléká do slavnostního.

Zaplněné tribuny, skvělá fotbalová atmosféra, zvýšený zájem médií. Plzeň čekají další velké fotbalové večery v rámci zápasů Evropské ligy, kam se Viktoria probojovala potřetí za sebou. Na první takový, který se odehraje ve čtvrtek 28. 9., se Doosan Arena připravuje již od víkendu.

V sobotu časně ráno dorazila na západ Čech výprava zajišující GLT, tedy Goal Line Technology. Technika „Jestřábího oka“ bude dohlížet na všechny zápasy tohoto ročníku Evropské ligy. „Na našem stadionu je tato technologie nainstalována již z minulého roku, kdy jsme hráli play-off Ligy mistrů s Ludogorcem Razgrad. Nyní bylo potřeba vše znovu otestovat, aby ve čtvrtek večer vše fungovalo a rozhodčím se na jejich hodinkách správně vyhodnocovalo, zda míč překročil brankovou čáru či nikoli,“ vysvětluje mluvčí klubu Václav Hanzlík.

Během pondělí dorazily do Štruncových sadů i kamiony přivážející branding stadionu. „V průběhu víkendu byly ze stadionu odstraněny veškeré klubové reklamy, všechny tyto plochy budou nyní osazeny reklamními partnery UEFA, konkrétně tedy Evropské ligy,“ dodává mluvčí. Jde o velmi náročnou akci, především po logistické stránce.

V následujících dvou dnech bude probíhat různé testování a zkoušení, například funkčnosti LED panelů, zvuku, slavnostního nástupu, na stadion začnou přijíždět i televizní štáby chystající přímý přenos. Ve středu v podvečer jsou na programu oficiální tiskové konference a předzápasové tréninky na hlavní ploše Doosan Areny. Aktuální dění v Doosan Areně budeme mapovat, sledovat vše můžete na viktoriánských sociálních sítích.

„UEFA má přesný harmonogram a vše je pečlivě plánováno. Ve čtvrtek úderem sedmé hodiny večer musí být vše stoprocentní, aby si fanoušci mohli užít fotbalový večer se vším všudy,“ uzavírá Hanzlík s tím, že vstupenky na zápas Viktorie s Hapoelem Beer-Sheva jsou stále v prodeji.

Fanoušci si je mohou pořídit na pokladnách za severní věží každý den od 9.00 do 17.00, poprvé jsou k dispozici i online na webu Plzeňské vstupenky (koupíte ZDE). Pokud se rozhodnete právě pro online nákup, musíte si vstupenku doma vytisknout a přinést k turniketům v papírové podobě.

Tak viktoriáni, ve státní svátek na fotbal!