Ve čtvrtek 29. září 2016 se FC Viktoria Plzeň utkala v Evropské lize s Austrií Vídeň, zápas skončil bezbrankovou remízou. Oba kluby se ve stejný den utkaly také v přátelském zápase v dorosteneckých kategoriích do sedmnácti let. Viktoriáni rakouského soupeře jasně přehráli a nastříleli mu osm branek.

FK Austria Vídeň U17 - FCVP U17 1:8 (1:4)

Branky Viktorie: 1., 20., 41. Kepl, 4., 88. Šulc, 49., 85. Zajíček, 62. Štursa
Nominace hráčů: Novák, Valeš, Heller, Halász, Fišer, Plecitý, Hranáč, Bartůněk, Kraml, Uzlík, Zajíček, Šulc, Štursa, Kepl, Selnar, Klich, Remiáš, Němec

Začátek utkání se Viktoriánům povedl náramně. Hned v první minutě se po kombinační akci dostali do vedení, když míč za domácího brankáře usměrnil Kepl po přihrávce Štursy. Ve 4. minutě se hosté opět radovali. Ve vápně se dobře zorientoval Šulc. Ve 20. a 41. minutě vstřelil branky Kepl a Plzeň vedla už o čtyři branky. Domácí v závěru dokázali snížit po střele z hranice pokutového území.
Ve druhém poločase Západočeši kontrolovali hru. Austria sice nastřelila tyč, ale po rychlých, přímočarých akcích navyšovali skóre viktoriáni. Celkově Viktoria Plzeň vyhrála nad Austrií Vídeň 8:1.

Hodnocení trenéra:
„Zápas se hrál v dobrém tempu a těší nás hlavně pasហdo 30. minuty, kterou jsem sehrál velice dobře. V porovnání s Austrií jsme měli starší tým. Domácí nastoupili s hráči kategorie U16 a několika vybranými hráči kategorie U17. My jsme naopak do zápasu šli s většinou hráčů kategorie U17. I díky vysokému rozdílu ve skóre hodnotíme nejen utkání, ale celý výjezd včetně návštěvy zápasu našeho prvního mužstva jako velice zdařilý,“ hodnotí utkání trenér Jiří Žilák.

Fotogalerie