Výborný úspěch! Dorostenky Viktorie porazily v Luční ulici pražskou Slavii a podařilo se jim postoupit do finále poháru. Dramatické utkání musely rozuzlit až pokutové kopy.

Do zápasu vstoupily lépe Pražanky. Již v deváté minutě otevřela skóre Tereza Hrtánková. Viktoriánky však dokázaly otočit skóre ještě v první půli. Ve 20. minutě srovnala Šárka Růžičková, 14 minut poté se prosadila Nikola Charouzová.

„Po gólu na 0:1 začaly holky hrát dobře kombinačně a otočily skóre zápasu,“ pochvaloval si kouč Plzně Milan Lukeš. Do druhé části utkání vstoupily Plzeňanky s cílem hrát více ofenzivněji. „Podobně ale chtěla hrát i Slavia a té to vyšlo lépe. Naše holky však urputně bránily, opravdu na doraz, za což bych je chtěl pochválit,“ řekl trenér.

Už už to vypadalo, že se domácí hráčky dočkají postupu v základní hrací době, nicméně zhruba půl minuty před koncem utkání srovnala Michaela Hašková a zápas dospěl až do penalt. Ty zvládly lépe domácí hráčky, vyhrály 4:2 a mohly se radovat z postupu do finále poháru! „V páté sérii nᚠpostup stvrdila Denisa Kratochvílová nekompromisním zakončením. Výborně nás podržela brankářka Adéla Holíková, která vytáhla parádní zákroky,“ zakončil hodnocení trenér Milan Lukeš.

FC Viktoria Plzeň – SK Slavia Praha 2:2, PK 4:2


Branky: 20. Růžičková, 34. Charouzová – 9. Hrtánková, 80+2. Hašková.
Sestava Plzně: Holíková (C) – Lukešová (80. Churanová), Jiskrová (41. Němcová), Růžičková (49. Ajazi), Kratochvílová, Baumruková, Švábová, Charouzová, Kolorosová (41. Mirtlová), Horáčková, Jůnová.
Sestava Slavie: Zelená – Hrtánková (68. Prošková), Blažejová (74. Kreidlová), Mastníková (41. Libovická), Kopčová, Čiperová (C), Šuleková, Bohatová, Hilbertová, Pakostová, Maňová (52. Hašková).

Finále je na programu 8. dubna v Praze na hřišti SK Prosek v Lovosické ulici. Soupeřem Plzně budou buď Pardubice, nebo Dukla – o tom se rozhodne v neděli.