Dorostenci do 19 a do 17 let v Pardubicích vyhráli, dorosty U18 a U16 uspěly v Táborsku a jsou na druhém místě. Patnáctka v Hradci Králové padla, o rok mladší kategorie zde vyhrála na penalty.

Pardubice U19 – FCVP U19 1:3


Viktoriáni si z Ohrazenic odvezli tři body za výhru 3:1 proti Pardubicím. „V bojovném utkání jsme v prvním poločase byli fotbalovějším týmem, ale brzdily nás nepřesnosti, především převzetí míče. Několik dobrých možností postrádalo razanci. Ve 44. minutě nás Kraml dostal do vedení. Ve druhém poločase jsme vypadli z tempa. Neudrželi jsme míč na útočné polovině a Pardubice vyrovnaly. V 68. minutě nás opět do vedení poslal Selnar po akci Štursy. V této fázi utkání jsme byli opět silnější na míči. Naše vedení pojistil v 89. minutě Kepl, který proměnil pokutový kop. Vítězství je zasloužené. Mužstvo hrálo zodpovědně a koncentrovaně, s výjimkou deseti minut ve druhém poločase. Zápas jsme mohli rozhodnout již dříve, ale i tak je pro nás vítězství velice cenné,“ řekl k zápasu trenér Jiří Žilák.

Branky: 54. Šafařík – 44. Kraml, 68. Selnar, 89. Kepl (pen.).
Sestava Plzně: Mařík – Svoboda, Čihák (C), Míka, Žilák – Kraml, Petr, Pihrt (81. Hranáč) – Němec (56. Selnar), Kepl, Štursa (90. Uzlík).

KOMPLETNÍ TABULKA ZDE

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Táborsko U19 – FCVP U18 1:2


Proti týmu U19 Táborska hráči Plzně uspěli, vyhráli 2:1. „Začali jsme zápas v rozestavení 4-4-2, na které kluci moc nejsou zvyklí. Ze začátku to byl trochu chaos, protože ani jedna kategorie takto nehraje. Zranil se nám pak jeden útočník a hra se uklidnila, vrátili jsme se totiž ke klasickému rozestavení. Po standardce jsme se ujali vedení 1:0. Táborsko pro nás byl asi zatím nejsilnější soupeř, co se týká nasazení, agresivity a fyzické stránky. První půle byla taková rozháraná, o pauze jsme si něco řekli a kluci se s tim pak vypořádávali lépe. Zase jsme dali gól ze standardní situace. Táborsko mělo asi tři gólové šance, ale neproměnilo je. Měli jsme tam hráče z U16 a U17 a potěšili mě. Klukům musím poděkovat, takový zápas vyhrát, to si zaslouží velký respekt,“ zhodnotil utkání Pavel Fořt.

Branky: 28. Varačka – 13. Brož, 72. Koželuh.
Sestava Plzně: Novák – Renza, Strnad, Hranáč, Brož – Valeš, Uzlík (C), Krátký, Koželuh – Vrba (32. Kolerus), Patrovský (60. Šimek).


––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Pardubice U17 – FCVP U17 0:1


Nejtěsnějším možným rozdílem vyhráli viktoriáni U17 proti Pardubicím. „Zasloužené vítězství, po celé utkání jsme byli lepším týmem. Gól jsme vstřelili minutu před koncem z pokutovému kopu, jemuž předcházela obrovská šance domácích, kdy jsme špatně rozehráli standardní situaci a následně postupoval domácí útočník sám na naši branku, ale brankář Bleha nás podržel. Jednalo se o jedinou střelu domácích na naši branku,“ řekl k zápasu kouč Josef Parlásek. Jeho celé hodnocení najdete v detailu zápasu.

Branka: 79. Halász (pen.).
Sestava Plzně: Bleha – Halász (C), Strmiska, Fišer, Kavka – Ruda, Kuhajda, Kodýdek (70. Valeš) – Pavlík (67. Popovič), Pecháček, Václavík.


––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Táborsko U17 – FCVP U16 0:2


„Úvod zápasu nebyl dobrý. Chyběl nám pohyb a rychlá práce s míčem. Postupem času se to zlepšovalo a nakonec se nám podařilo vstřelit gól. S prvním gólem přišlo zklidnění a začalo se nám dařit. Do poločasu jsme přidali ještě jeden gól, když jsme po dobrém napadání získali míč a následně šanci, dva proti brankáři, proměnili. Druhý poločas byl celkem vyrovnaný. My si vypracovali ještě dvě šance a soupeř jednu. Ani jedna však neskončila gólem. Vítězství považuji za zasloužené,“ hodnotil zápas kouč Ondřej Šiml.

Branky: 32. Kortan, 36. Kortan.
Sestava Plzně: Drda – Šoul, Petržílka, Jílek (C), Vrba (56. Mertl) – Novický, Brýla (56. Řezníček) – Kortan, Vostárek, Královec – Tesař.


––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Hradec Králové U15 – FCVP U15 2:0


Patnáctka v Hradci Králové uspět nedokázala. „Výsledek utkání odpovídá rozložení sil na hřišti a sportovně musíme pogratulovat k vítězství. Bylo zasloužené,“ řekl trenér Josef Šneberger.

Branky: 4. Včelák, 32. Schober.
Sestava Plzně: Langr – Vacek (64. Šticha), Vobruba, Oravec, Agapkin – Holík (35. Vanc), Sojka – Prokop (48. Nedvěd), Planeta (35. Titl), Krůta (35. Velfl) – Jedlička (C).


––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Hradec Králové U14 – FCVP U14 3:4pen.


„Úvod utkání byl z naší strany aktivní, poté však bohuřel převzalo otěže domácí mužstvo. Do druhého poločasu jsme chtěli vstoupit s větší herní odvahou. Zápas za stavu 3:3 dospěl na pokutové kopy a naši hráči potvrdili dovednost těchto situací a všechny proměnili. Jsme rádi, že i takováto utkání, kde nejsme lepším mužstvem, jsme schopní bojovností hráčů a kvalitním rychlým přechodem do útoku zvládnout,“ řekl k utkání Štěpán Havránek. Celé hodnocení trenéra najdete v detailu zápasu.

Branky: 27. Jurčenko, 51. Pospíšil, 70. Jurčenko – 6. Rádl, 38. J. Vonásek, 54. Rádl. Penalty: 3:5.
Sestava Plzně: Kunesch – Čeliš (47. P. Pracht), Vach, Rajtmajer (36. D. Keltyčka), Vinš (47. Mertl) – T. Keltyčka, Falout (C) (16. Kamenský) – Štauber (36. Kule), Doubek (36. D. Pracht), J. Vonásek – Rádl (61. Čeliš).