Vítěznou premiéru zažil Zdeněk Bečka jako hlavní trenér Viktorie Plzeň. Na hřišti Hradce Králové zvítězil jeho celek gólem z 81. minuty zápasu.

„Jsme rádi, že jsme v Hradci zvítězili, jsou to důležité body v dalším boji o titul. Hradec byl na domácí půdě dobrým mužstvem se šikovnými hráči, Malinský s Černým nám dělali velké problémy. Hradec byl navíc povzbuzen vítězstvím ze Zlína, kvůli čemuž to pro nás určitě nebylo jednoduché utkání. Chtěli jsme si vytvořit víc šancí a být nebezpečnější dopředu. Možná, kdybychom proměnili penaltu ve druhém poločase, mohli bychom zápas hodnotit úplně jinak,“ říká po skončení zápasu trenér Bečka.

Přes tříbodový zápas na herním projevu svého týmu viděl rezervy. „Hra nebyla určitě podle našich představ, v následujícím týdnu se budeme snažit naše chyby odstranit. V prvním poločase jsme neměli klid na míči, Hradec nás dorážel, s čímž jsme měli problém. Neříkám, že naše hra ve druhé půli byla naše hra ideální, ale zlepšení bylo patrné,“ hodnotí Bečka, kterému bude v domácím zápase se Slováckem chybět obránce David Limberský. „Nechci předbíhat, ale na levou stranu máme připraveného Janžu, což je pro nás také dobré řešení,“ přemýšlí.

Na pravé straně záložní řady nastoupil od první minuty Milan Petržela. „Milanovi jsem chtěl dát šanci, protože jsme na něm viděli, že má chu. Z taktického hlediska jsme navíc tušili, že Petržela může na obranu Hradce platit. Neříkám, že odehrál úplně skvělý zápas, ale dařilo se mu,“ uzavírá Zdeněk Bečka.

Fotogalerie