Všichni fanoušci Viktorie Plzeň mohou se svým klubem žít i v době ligového půstu pomocí unikátního fotbalového speciálu FCVP!, který se mimo dalších atraktivních témat týkajících se fotbalu v západočeské metropoli představuje také Lukáše Hejdu s přítelkyní Veronikou.

Začátek jejich vztahu jakoby kopíroval slavný film Láska přes internet s Meg Ryan a Tomem Hanksem. Ona pracovala v Mnichově jako au pair, on žil v Praze a hrál za dorost Sparty. Seznámili se na dálku přes internet. Nejprve si psali, pak se sešli – a dnes jsou manželé. Veronika a LukᚠHejdovi.

Že je LukᚠHejda fotbalistou, Veronice tehdy vůbec neimponovalo, ani v té době nevěřila, že by se mohl fotbalem někdy živit. „Že bych hledala cíleně fotbalistu, to ani náhodou. Mám jednu kamarádku, která hraje fotbal, další je rozhodčí, ale fotbal mi dříve nic moc neříkal.“ Navíc tehdy Lukášovi bylo 17 let, teoreticky tedy mohl hrát i někde v okresním přeboru. 

Jaký je LukᚠHejda doma? „Morous,“ směje se Veronika, ale pak zvážní: „Je strašně hodný, ale náladový. Ale to je asi každý manžel. Jeho den se odvíjí podle toho, jak se probudí. Ale moc mi doma pomáhá. Nechci ho vychvalovat, ale vysává, vyndá nádobí z myčky, poskládá oblečení ze sušičky. Ale když se snaží vařit, musím mu stát za zády a nakonec je to stejně na mně.“ 

Velkou změnu znamenalo v životě mladých manželů narození dcery Julie, které je teď 18 měsíců. „Změnilo to nás oba, do té doby jsme si vůbec neuvědomovali, co to obnáší mít dítě. Musím říci, že Lukᚠse malé věnuje naplno, když je doma,“ říká Veronika. Ale změnu znamenala už samotná svatba, která v jejich podání byla hodně zajímavá. Brali se na dnešní poměry hodně mladí, ale věděli, že spolu chtějí žít. Zvolili tajnou svatbu pouze se svědky, navíc na apríla. A když pak rozeslali oznámení, že se vzali 1. dubna, nikdo jim nechtěl věřit. Ale byla to pravda.

Kompletní rozhovor s Veronikou Hejdovou lze najít v aktuálním vydání speciálu FCVP!, které je v prodeji ve Viktoria shopu, na vybraných čerpacích stanicích ONO v západočeském regionu, v Informačním centru města Plzně na nám. Republiky, ale i v prodejnách Bílá myš v plzeňských obchodních centrech Olympia a Plaza.