Viktorii to na jaře konečně vyšlo! Před vlastními fanoušky porazila Karvinou 2:0 a získala na čele tabulky (minimálně do zítřka) desetibodový náskok. Obě branky vstřelil TomᚠHořava, jenž společně s obráncem Milanem Havlem zápas zhodnotil.

„Je to důležitá výhra, do poslední minuty to bylo o gól. Kdyby vyrovnali, tak zase doma nevyhrajeme. Uvědomovali jsme si tíhu zápasu. Měli jsme velké šance, zvl᚝ na začátku prvního poločasu, abychom rozhodli, ale to se nepodařilo. Podle mě jsme byli lepší a zaslouženě vyhráli,“ řekl dvougólový střelec duelu.

Oba hráči věděli, že se Plzni do dnešního dne nepodařilo na jaře v lize vyhrát na domácí půdě. Viktoriáni to tak chtěli za každou cenu napravit. „Už jsme potřebovali domácí vítězství, je pro nás opravdu důležité,“ věděl Hořava. „Chtěli jsme to fanouškům vrátit a zápas jsme zvládli. Je škoda, že jsme nevstřelili druhou branku dřív, mohli jsme si to víc užít,“ litoval Havel.

 

Druhý gól Západočeši vstřelili v nastaveném čase po nepřehledné situaci, kdy pomezní rozhodčí zvedal praporek pro nepovolenou hru, ale hlavní nechal hrát dál. „Věděl jsem, že já určitě v ofsajdu nebyl. Kluci potom říkali, že Choras taky ne, ale raději jsem na něho křičel, a mi to pustí. On pořád běžel, nakonec tedy uhnul. Já už jsem neměl moc sil, tak jsem se rozhodl pro jednoduché řešení a nakonec jsem gólmana přeloboval,“ usmíval se devětadvacetiletý záložník.

Červenomodré čeká příští týden utkání na půdě druhé Slavie, kde by shodou okolností mohli udělat pátý titul v historii klubu. „Ten zápas pro nás může být rozhodující,“ prozradil Hořava. „Jedeme tam celkem v klidu. Myslím si, že jsme se dostali do pohody, ale budeme to chtít rozhodnout už tam,“ uzavřel Havel.

Fotogalerie