František Rajtoral se téměř přesně po roční přestávce vrací do českého národního týmu. Kvůli únavovému syndromu vynechal většinu loňského fotbalového podzim. Nemoc úspěšně překonal, vrátil se do sestavy Viktorie a jeho výkony ho opět dostaly i do reprezentace. Nominaci bere jako ten správný impuls.

„Věřím, že jdu správnou cestou. Snažím se na trénincích i v zápasech odvádět naprosté maximum a v tom chci pokračovat. Je to samozřejmě odměna pro mě i pro Viktorii, která má v nominaci dalšího hráče,“ říká František Rajtoral.

Oblíbený záložník či obránce Viktorie se na reprezentační sraz těší a chce přispět k úspěšné prezentaci českého týmu. „Vyjma plzeňských hráčů jsem se s ostatními dlouho neviděl. Těším se na ně a také na trenéra Pavla Vrbu. Národní srazy mě vždy bavily a pevně věřím, že budeme v obou zápasech úspěšní. Osobně žádná velká očekávání nemám, budu samozřejmě rád za každou minutu na hřišti. Budu reprezentovat svou zemi a to je pro mě to hlavní,“ dodává Rajtoral.

Nominaci trenér Pavel Vrba zveřejnil 16. Března, Františka Rajtorala povolal dodatečně ve čtvrtek 19. března. „O nominaci jsem se dozvěděl z internetu. Možná mi někdo volal, ale cizí čísla neberu,“ popisuje s úsměvem. „Samozřejmě jsem moc spokojený, je to ocenění mojí práce a hrát za národní tým je pro mě velkou ctí,“ doplňuje hráč Plzně.

Za českou reprezentaci si naposledy zahrál loni v březnu v prvním utkání pod Vrbovým vedením proti Norsku. Skvělou dosavadní cestu kvalifikací na mistrovství Evropy 2016 sledoval v televizi. „Když jsem marodil, tak jsem měl až moc volného času. Sledoval jsem všechno včetně národního týmu. Je úžasné, jak je zatím kvalifikace rozjetá a snad to bude i s mým malým přispěním nadále pokračovat,“ uzavírá František Rajtoral.