Viktoria Plzeň míří do Izraele, kde bude chtít udělat první krok směrem k účasti v základní skupině Ligy mistrů. V Tel Avivu na ni čeká mnohonásobný domácí šampion Maccabi Tel Aviv, jehož ambice daleko překračujíc hranice státu ležícího mezi Středozemním a Mrtvým mořem.

„Odlétáme s velkým očekáváním, sám jsem zvědav, co nás tam čeká. Věřím ale, že přivezeme dobrý výsledek do odvety,“ říká František Rajtoral. Izraelské týmy nejsou české fotbalové veřejnosti příliš na očích, svou sílu však mají. „Už jsme měli možnost konfrontace s izraelským týmem. Čeká nás bouřlivá atmosféra, jiné podnebí a rychlí, kvalitní hráči,“ potvrzuje Rajtoral, který v Tel Avivu nejen že hrál, ale v sezóně 2012/2013 dokonce Hapoelu Tel Aviv vstřelil branku. „Mají stadion pro čtrnáct tisíc lidí, věřím, že bude vyprodáno. Při takových zápasech dokáží být Izraelci velmi bouřliví. Máme se na co těšit,“ pokračuje plzeňský obránce.

„Motivace přichází každý rok. Začíná nová sezóna, nová éra. Chceme vyhrávat a získávat trofeje. Věřím, že v Izraeli se odrazíme k tomu, abychom se doma mohli radovat z postupu,“ přemýšlí Rajtoral. Na rozdíl od svého soupeře odehrála Viktoria už dva ostré zápasy. „Nevím, jestli to má nějaký vliv. Může se sice spekulovat, že je někdo rozehraný a někdo ne, ale pořád se hraje ten samý fotbal. Jestli je to první zápas nebo poslední, tak já do něj jdu pořád stejně,“ má jasno Rajtoral.

Po rozboru u videa vědí hráči Viktorie, na co si dávat největší pozor. „Zahavi je samozřejmě výborný střelec, hrál proti nám i za Hapoel a stále prokazuje, že je rychlý a technický hráč. Pak také záložník Ben Haim, který je hodně šikovný. Všichni jejich hráči jsou skvěle dynamicky vybaveni,“ uzavírá František Rajtoral.

Fotogalerie