Plzeňský obránce Radim Řezník se po roční rekonvalescenci zapříčiněné přetrženým křížovým vazem vrátil na fotbalová hřiště. Ve středu 3. února odehrál poslední minuty přípravného duelu s norským Stabaekem IF.

„Jsem za to strašně rád, protože je to skoro po roce, co jsem se dostal na hřiště. Trochu jsem si myslel, že bych mohl nastoupit už do prvního zápasu na Maltě, ale když jsme viděli, že je to vyhrocenější, nechtěli jsme riskovat. S trenérem jsme si sedli a dohodli se, že dostanu prostor proti Norům,“ popisuje svou současnou situaci Řezník. „Těšil jsem se jako malý kluk a byl jsem rád za každou minutu. Zatím se cítím dobře, koleno drží, takže postupně se bude moje minutហzvyšovat. Určitě si půjdu zahrát taky za juniorský tým,“ dodává plzeňský obránce. Nervozitou z prvního startu po dlouhé rekonvalescenci ale netrpěl. „Možná, kdyby to byl rovnou ligový zápas, cítil bych se jinak, ale takhle v přípravě jsem nervózní nebyl,“ přemýšlí Radim Řezník.

Do zápasového rytmu se musí dostat viktorián se čtrnáctkou na zádech postupně. „Když jsem šel na hřiště, říkal mi trenér i fyzioterapeuti, a si hlídám začátek a zbytečně nechodím do soubojů. To jsem si pohlídal a zbytek zápasu jsem odehrál v pohodě,“ popisuje Řezník, který prakticky ihned po svém příchodu na trávník slavil se svými spoluhráči vstřelenou branku Michala Ďuriše. „Je dobře, že jsme zápas zvládli. I přesto, že je to pořád jen příprava, tak nám to pomůže i psychicky,“ komentuje.

V průběhu jara by se chtěl Radim Řezník vrátit i na ligová hřiště. „Nedávám si nějaké cíle, kdy bych chtěl hrát v základu. Všechno se bude odvíjet od toho, zda budu zdravý. Když ano, věřím, že můj výkon půjde nahoru,“ uzavírá uzdravený plzeňský obránce.