V neděli 12. dubna se v Doosan Areně bude od 14:45 hrát další utkání SYNOT ligy, v rámci 23. kola se utkají FC Viktoria Plzeň a FC Zbrojovka Brno. Západočeši v letošní sezoně před svými fanoušky neztratili ještě ani bod a podle trenéra Miroslava Koubka je udržení domácí neporazitelnosti hlavním cílem jeho svěřenců.

„Chceme pokračovat v té domácí neporazitelnosti, takže samozřejmě chceme zvítězit. Víme, že to nebude lehký zápas, Brno přijede s organizovanou hrou v defenzivě, která je velice kompaktní. Bude čekat na brejkové šance, na naši chybu a standardní situace. Musíme být ve střehu, protože přijede dobrý tým, který na jaře prohrál poprvé až v minulém kole v Liberci,“ říká trenér Viktorie.

V přípravě na nedělní souboj s Brnem vychází celý tým jak z posledních utkání moravského týmu, tak také z podzimního vzájemného duelu, ve kterém Viktoria zvítězila 3:2. „Vždy si pamatujete to, co bylo předtím a poučit se z historie je určitě dobré. Nicméně od té doby uběhlo hodně času, mužstva se vyvíjí a i rozebíráme si také jejich poslední utkání,“ dodává Koubek.

V posledních třech zápasech nedostal brankář Matúš Kozáčik ani jeden gól a Plzeň se může pyšnit druhou nejlepší obranou v SYNOT lize. „Základ dobrého výsledku neinkasovat, a když se nám daří, tak si musíme jen přát, aby to tak bylo i nadále,“ doplňuje kouč Viktorie.

Ve středu 8. dubna hrál západočeský tým pohárový zápas v Teplicích (2:1) a trenér nechal některé hráče odpočívat. „V utkání s Teplicemi dostali šanci hráči, kteří nejsou aktuálně tolik vytížení. Hráli všichni, kteří byli v danou chvíli k dispozici. Pozitivum bylo v tom, že jsme dostali do herní praxe celý balík našich hráčů. Pokud jde o celý tým, tak k dispozici nebude Pavel Horváth, který je zraněný. Určité otazníky visí nad Danielem Kolářem, a co se týká Václava Pilaře, ten se zotavuje z virózy a chceme být optimisty v jeho případě,“ říká Koubek.

Nedělní zápas Viktorie se Zbrojovkou Brno bude opět sledovat zaplněná Doosan Arena, v prodeji zbývá dva dny před utkáním už jen několik desítek vstupenek. „Je tu vždy úžasná atmosféra, patří za to divákům dík a hráče to žene a jsou s takovou podporou podávat schopni podávat ještě lepší výkony,“ uzavírá trenér Miroslav Koubek.