Dubnový díl oblíbené ankety Hráč a Trenér měsíce měl očekávané vítěze. Fanoušci ocenili suverénní jízdu Viktorie za mistrovským titulem a trofeje poslali do rukou stopera Romana Hubníka, respektive jeho nadřízeného Karla Krejčího.

Jednatřicetiletý Hubník zažívá hodně zvláštní ročník. V Plzni stihl odehrát jen tři ligová kola, když se z rodinných důvodů rozhodl k náhlému odchodu domů do Olomouce. Na Hané dohrál podzim, a by patřil k nejlepším hráčům týmu, s Moravany zimoval na sestupové příčce.

Plzeň si ho ovšem vyžádala zpět a tento tah se vzhledem k její jarní jízdě jeví jako majstrštyk. Vytáhlý rodák z Halenkova se opět stal oporou týmu a na jaře naplno prodává své umění i zkušenosti. Jistý na zemi i ve vzduchu, navíc je i správným lídrem v kabině.

V dubnu naskočil do všech pěti ligových zápasů Viktorie a pokaždé odherál plný počet minut. Jeho tým postupně přehrál Jihlavu (2:0), Zlín (2:1), Brno (2:1), Spartu (3:0) i Ostravu (2:0) a po zásluze slaví svou první obhajobu titulu. S 16 výhrami v řadě navíc Hubník a spol. dosáhli na nový ligový rekord.

"Zvládali jsme zápasy výsledkově, ale postupně k tomu přidávali také herní kvalitu. Nakonec z toho byl nejen titul, ale i tenhle skvělý rekord. Tohle všechno značí, jak je nᚠtým vnitřně silný. Jsou to skvělé pocity. Přesně pro ně fotbal hraju," zářil Hubník poté, co jeho mužstvo nabralo jistotu prvního místa.

V anketě o nejlepšího fotbalistu dubna jste mu dali přednost před Zdeňkem Folprechtem z Liberce a Tomášem Čížkem z Bohemians. "Ceny si samozřejmě vážím, ale tu hlavní jsem získal už minulý týden. I tak ale děkuji všem, kdo hlasovali. Je to ocenění celé Viktorky Plzeň," svěřil se vytáhlý stoper.

Hráč měsíce dubna:
1. Roman Hubník (FC Viktoria Plzeň) 2215 hlasů
2. Zdeněk Folprecht (FC Slovan Liberec) 1512 hlasů
3. TomᚠČížek (Bohemians Praha 1905) 1487 hlasů


Skvělé dny prožívá i Hubníkův trenér Karel Krejčí. Ten hned při své první velké štaci v roli hlavního kouče dovedl své svěřence k titulu a nyní se může těšit na boj o Ligu mistrů, v níž by rád navázal na úspěchy svého plzeňského předchůdce a v současnosti kolegy u národního týmu Pavla Vrby.

Z celkem 23 kol pod Krejčím si viktoriáni připsali hned 22 výher a jen jednu porážku, což je vskutku skvělá bilance. Západočeši navíc v dubnu takticky opět zvládli megašlágr se Spartou, které na jejím hřišti uštědřili drtivou porážku 0:3. Porazili ji tak už počtvrté v řadě a o kolo později mohli slavit svůj zatím nejrychlejší titul. Pohár zvednou nad hlavu pošesté z posledních čtyř let.

"Jsem dojatý a šastný, protože jsme si titul opravdu zasloužili. Je neskutečné, co jsme v Plzni dokázali. Já si to nijak nepřipouštěl, chtěl jsem jen vyhrát jen každý další zápas. No a nakonec je z toho tahle vítězná šňůra, která je hodně zajímavá. Máme tu silné individuality, ale musím pochválit kluky za to, jak hráli jako tým," prohlásil spokojený Krejčí, který v hlasování fanoušků porazil Jindřicha Trpišovského z Liberce i brněnského Václava Kotala.

"Anketu Trenéra měsíce samozřejmě vnímám, v několika posledních obdobích jsem byl vždy v nominaci, ale až teď jsem zvítězil. Nejvyšším oceněním je pro mě samozřejmě mistrovský titul, ale i této ankety si vážím. Chtěl bych triumf rozdělit mezi hráče, realizační tým i fanoušky," poznamenal Krejčí.

Trenér měsíce dubna:

1. Karel Krejčí (FC Viktoria Plzeň) 2201 hlasů
2. Jindřich Trpišovský (FC Slovan Liberec) 1697 hlasů
3. Václav Kotal (trenér FC Zbrojovka Brno) 1216 hlasů