Hráči Viktorie Plzeň pocestují k zápasu 4. kola Synot ligy na půdu neoblíbeného soupeře z Teplic. Západočechům se na stadionu na Stínadlech v posledních letech nedaří, odvézt si z teplického stánku plný počet bodů se jim povedlo naposledy v únoru 2012.

Trenér Miroslav Koubek však před střetnutím na severu Čech zůstává odhodlaný. „Jsem přesvědčen, že zápas odehrajeme jak nejlépe to půjde. Chceme uspět,“ říká rozhodně. Po utkání se Slováckem by jeho svěřenci rádi naskočili zpět na vítěznou vlnu. „Co se týká defenzivy v zápase se Slováckem, tam to určitě nebylo v pořádku. Vše jsme si samozřejmě vysvětlili a rozebrali si, kde se stala chyba. Pokud jde o ofenzivu, jdou situace realizovat lépe. Jedná se o technickou stránku zakončení, centru, finální přihrávky, jde o důraz ve vápně, který musí být zvýšený. V poslední době postrádám vtipnou průnikovou přihrávku, která by soupeře vyřadila ze hry. Stále jen bušíme na vrata,“ říká Koubek. „Je tam určitá křeč. Souvisí to samozřejmě s nedávným vývojem, kdy v tuto chvíli procházíme určitou výsledkovou krizí. Nikoli ovšem herní. V každém případě je potřeba zklidnit se,“ dodává.

Devadesát minut zápasu v Teplicích ovšem může Plzeň vrátit do obvyklé pohody. „Cítím, že hráči jsou naštvaní, v žádném případě však skleslí. Jsou zdravě odhodlaní,“ popisuje hlavní trenér Viktorie, který už bude moct využít služby Romana Hubníka. „Roman dokázal doléčit zranění ze zápasu s Maccabi. Měl na to dostatečný čas a bude v pořádku,“ těší Miroslava Koubka.