Viktoria Plzeň vstup do třetího předkola Ligy mistrů zvládla, když porazila Maccabi Tel-Aviv na Bloomfield Stadium 2:1. Pro domácí to byla teprve druhý prohra na domácí půdě za neuvěřitelných 58 zápasů.

„Potvrdilo se, že nᚠsoupeř je v ofenzivě velice hbitý, kreativní, nebezpečný, pohyblivý a kombinačně zdatný. My jsme museli zvládnout jeho útočnou sílu, to znamená dobře jeho hráče pokrýt. Naše taktika byla nedovolit soupeři zejména vnikání pomocí kolmých přihrávek jak po zemi tak vzduchem. Bylo potřeba být hodně u sebe v aktivním bloku a hrát na brejk. Proto přišli do hry hráči, kteří mají takové možnosti, a nám se nᚠzáměr dařil realizovat velmi dobře především v prvním poločase, kdy Mahmutovič s Petrželou vstřelili branky,“ hodnotí plzeňský hlavní trenér Miroslav Koubek. 

„Myslím, že ve druhém poločase byl pomalu cítit úbytek sil, když jsme se dostali pod tlak soupeře. Branka, kterou jsme obdrželi, byla laciná a trochu mě mrzí. Některé situace jsme mohli dotáhnout do třetího gólu,“ říká na konto druhé půle Koubek.

„Musím hráče pochválit, protože velmi dobře naplnili strategii boje. Za to jim patří kompliment. A že se udělá nějaká chyba proti mužstvu, které je v domácím prostředí mimořádně silné? To patří k fotbalu,“ krčí rameny zkušený trenér. „Dvojice středových záložníků měla jednoznačný úkol hlídat prostor před stopery, protože tam je největší nebezpečí Maccabi. Oni využívají právě prostor mezi zálohou a obrannou řadou,“ dokazuje Koubek, že soupeře má přečteného.

A jakou vidí šanci do odvety? „Před zápasem jsem říkal, že je to padesát na padesát. Teď naši šanci posunu na šedesát na čtyřicet. Jak se opřeli domácí hráči o fantastickou podporu domácího publika, tak i my věříme v sílu našeho domácího prostředí a pomoc našich fanoušků. K odvetnému zápasu chceme vzhlížet s optimismem,“ uzavírá Koubek.

Fotogalerie