FC Viktoria Plzeň se ve šlágru 12. kola Synot ligy utká se Spartou Praha. Souboj bude sledovat beznadějně vyprodaná Doosan Arena a právě o domácí prostředí se hráči Viktorie budou chtít opřít.

„Na atmosféru se těším v Plzni pokaždé. Teď to bude jiné možná v tom, že i kotel hostů bude plný. My jsme ale doma, chceme se opřít o naše fanoušky a společně Spartu porazit. V posledních letech je to hodně vyhrocený zápas. Sparta i Plzeň se stále drží na čelních příčkách, takže ten zápas bývá hodně atraktivní jak pro fanoušky, tak i pro nás,“ říká útočník Michal Ďuriš.

Viktoria prohrála poslední dva zápasy, když neuspěla v Evropské lize s Rapidem Vídeň ani v rámci nejvyšší domácí soutěže v Brně. „Poslední dva zápasy nám nevyšly herně ani výsledkově. Myslím si však, že paradoxně je teď pro nás Sparta ideálním soupeřem. Můžeme dokázat, na co máme a odrazit se opět k úspěchům,“ zamýšlí se slovenský reprezentant.

Sparta naopak v Evropské lize překvapila Schalke a odvezla si domů bod za remízu 2:2, v české lize pak jasně porazila Bohemians 3:0. „Vím, že mají dobrou obranu a moc gólů nedostávají. My se jim pokusíme trochu zhoršit statistiky a hlavně prolomit tu negativní bilanci dvou prohraných zápasů,“ dodává útočník Viktorie.

Plzeň a Sparta spolu sehrály v posledních letech spoustu velkých zápasů. „Vzpomínám si na všechny zápasy, ale ten nejpříjemnější je můj první souboj se Spartou, kdy jsme díky trefě Pavla Horvátha vyhráli 1:0 a na konci sezony slavili první titul,“ ohlíží se Ďuriš za zápasem z března 2011.

V Doosan Areně se kromě dvou nejlepších týmů střetnou také dva nejlepší kanonýři letošní sezony – David Lafata i Michal Ďuriš nastříleli soupeřům shodně devět branek. „Tohle vůbec neřeším. Pro media je to určitě dobré téma, ale já si především přeji, aby vyhrával tým. David je kanonýr sám o sobě, neustále to potvrzuje a Sparta se na něj může spolehnout. Na druhé straně věřím, že my máme kvalitu, abychom ho dokázali pohlídat. V utkání budou rozhodovat chyby a my jich snad uděláme méně než soupeř,“ uzavírá Michal Ďuriš.