V pátém utkání v základní skupině Evropské ligy se FC Viktoria Plzeň utká s Dinamem Minsk. Do Běloruska odcestoval západočeský výběr ve středu v ranních hodinách a domů se viktoriáni chtějí vracet s výhrou.

„Chceme zopakovat výsledek z našeho prvního vzájemného souboje, což je vítězství. Nechceme skončit ve skupině s tak málo body. Víme, že šance na postup je mizivá a chceme naše fanoušky aspoň potěšit dobrým výkonem v Evropské lize. Tři zápasy v řadě jsme nevyhráli a chceme to napravit,“ říká záložník Jan Kovařík. „Hrajeme o jméno Viktorie, pro naše fanoušky a chceme být úspěšní. Ta skupina mohla a měla vypadat jinak, ale my jsme nezvládli dvojzápas s Rapidem Vídeň,“ dodává Daniel Kolář.

Viktoria je v tabulce na třetím místě se třemi body. Na druhý Villarreal ztrácí 6 bodů a na první Rapid Vídeň ještě o tři více. Šance na postup do jarní vyřazovací fáze je tak hodně malá. „Už to není na nás, musíme doufat v pomoc Rapidu. My ale hrajeme za Viktorii a za český koeficient, takže motivaci rozhodně máme velkou,“ zamýšlí se Kolář.

Dinamo Minsk na první body v Evropské lize stále čeká, v domácích zápasech ale se svými soupeři vždy prohrálo po velmi vyrovnaných soubojích. „Oni nedostávají moc gólů, mají dobrou obranu a také přechod do útoku. Musíme si hlídat, aby nechodili do brejků. Uvidíme, s čím na nás vyrukují. V Plzni nastoupili s poměrně defenzivní taktikou a doma budou určitě hrát víc do útoku. Myslím, že jsme na ně dobře připraveni,“ popisuje Jan Kovařík.

Fotogalerie