Viktoria Plzeň zvládla utkání 15. kola ePojisteni.cz ligy proti Zbrojovce Brno a nadále drží čtyřbodový náskok na svého nejbližšího pronásledovatele. Trenér Roman Pivarník viděl ve výkonu svého týmu v podařeném zápase přesto drobné rezervy.

„Jsem velmi spokojený s výkonem mužstva, které dokázalo přepnout z Evropské ligy do domácí soutěže. I přes enormní únavu jsme dokázali odehrát skvělý zápas s velkým počtem gólových šancí. Je škoda, že jsme v prvním poločase nedokázali jít do vyššího vedení, protože jsme na to měli dostatek příležitostí. V poločase jsme museli vinou obrovské únavy přistoupit ke dvěma vynuceným střídáním. Děkuji všem divákům, kteří se přišli rozloučit s domácí ligou i v tomto čase a počasí,“ hodnotí utkání trenér Pivarník.

Ke dvěma zraněným Hromadovi s Limberským mohl ve druhé polovině přibýt Roman Hubník, který musel být ošetřován. „Jakuba Hromadu trápilo tříslo. Původ tohoto zranění pramenil pravděpodobně z přetížení. U Limberského bylo podezření na zlomeninu lýtkové kosti, což se naštěstí nepotvrdilo. Přesto dostal dlahu a uvidíme, jak moc mu opadne otok,“ prozrazuje Pivarník. „Únava našich hráčů je opravdu velká, máme za sebou spoustu odehraných utkání. V takové únavě je velké riziko v tom, že se hráči mohou snadno zranit. Navíc tu jsou kluci, kteří musí hrát celou sezónu. Pokud nám například vypadne stoper, musí se na jeho místo posunout někdo z jiné pozice,“ dodává.

Velice dobře se v zápase prezentovali střídající hráči Ďuriš s Kovaříkem. „Na hráčích je vidět, že na tréninku ožívají a proto jsme v případě těchto dvou neváhali s jejich nasazením. Vrací se jim forma, za což jsem opravdu rád,“ uzavírá Roman Pivarník.