FC Viktoria Plzeň se ve středu 11. května od 18:15 utká v Doosan Areně s FK Jablonec. Svěřenci trenéra Karla Krejčího do utkání půjdou už coby mistři Synot ligy, titul si zajistili už ve 27. kole. Poslední domácí zápas ale hráči chtějí zvládnout.

„Byl bych rád, abychom ten zápas zvládli a abychom si s fanoušky mohli naplno užít mistrovské oslavy. Stále mi teprve dochází, že se nám povedlo vyhrát s takovým předstihem a navíc s rekordní šňůrou 16 výher v řadě,“ říká hlavní trenér Karel Krejčí.

Jablonec v MOL Cupu bude hrát finále, ale v lize je aktuálně až na osmém místě. „Oni mají velice dobré a zkušené mužstvo, určitě nejsou vůbec spokojeni s tím, kde se v tabulce pohybují. Za pár dnů hrají finále domácího poháru a to pro ně bude vrchol sezony, protože tam budou bojovat o evropské poháry. O motivaci na konci sezony tak mají postaráno a nám tady nedají nic zadarmo,“ dodává kouč Plzně.

Po skončení zápasů dostanou hráči Viktorie oficiálně pohár pro mistry ligy. „My se na utkání připravíme co nejlépe a velkou sílu toho zápasu budou hráči určitě čerpat z fanoušků tady v Doosan Areně. Má být vyprodáno a je jasné, že před plným stadionem se klukům bude hrát skvěle a budou makat na sto procent. Oni divákům budou chtít poděkovat výhrou a pak si společně užít oslavy,“ zamýšlí se Krejčí.

Nejlepší trenér měsíce dubna si celkové první místo v Synot lize maximálně užívá a těší se, až zvedne nad hlavu pohár. „Těším se hodně. Po Ostravě už nějaká oslava samozřejmě proběhla a těším se na další. Je to pro mě nejlepší sportovní úspěch v dosavadní kariéře a vychutnávám si to. Věřím, že než odjedu s reprezentací na EURO, dostanu ještě možnost odvézt si pohár k rodičům na Šumavu a trochu se s pohárem pomazlil,“ uzavírá trenér Karel Krejčí.